Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει μοσχοβολήσει από το σιμιγδαλένιο χαλβά της μαμάς. Ανεξαρτήτως νηστείας είναι το πιο νόστιμο!
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά τα 3 φλ αρκούν
- 2 και 1/2 φλ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα αν θέλετε
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε 4 φλ. νερό μαζί με 2 ή 3 φλ. ζάχαρη και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει, προσθέτουμε 3-4 κουταλάκια κανέλα και σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή φόρμα. Γαρνίρουμε με ξυλάκια κανέλας και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Υπέροχο! Τρώγεται μόνος του ή με συνοδεία καφέ! Μοναδική λιχουδιά!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη