Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Comfort food – Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι

Τα χειροποίητα είναι πεντανόστιμα και δεν είναι δύσκολα. Αυτή η συνταγή μοσχοβολάει (και στο σπίτι και στο βάζο!)

Υλικά:
– 3 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πιο υγιεινά μπισκοτάκια farin up ολικής άλεσης
– 1/2 κούπα ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη που δίνει πιο ωραία γεύση
– 1 κούπα λειψή λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ή μισό-μισό)
– 1 κούπα λειψή χυμό από πορτοκάλι
– 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ (το παραλείπετε, αν χρησιμοποιήσετε farin up ολικής άλεσης)
– 1/2 κουτ.γλ. ξύσμα από το πορτοκάλι
– 2-3 κουτ.γλ. κανέλα
– 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ με το χέρι. Δεν τα  παραζυμώνουμε. Κάνουμε τα μπισκότα μεγάλα σαν cookies. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, 15-20 λεπτά.

Είναι μαλακά, αλλά κρυώνοντας σκληραίνουν, παραμένοντας λίγο μαλακά στο εσωτερικό τους. Αν ψηθούν λίγο παραπάνω γίνονται πιο τραγανά.

Τους ταιριάζει πολύ κοπανισμένο αμύγδαλο ασπρισμένο  είτε σαν διακοσμητικό φινίρισμα πριν το ψήσιμο είτε αλεσμένο μέσα.

Έτοιμοι τώρα για ένα τσάι ή καφεδάκι με παρεούλα!

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates