Η χώρα μας μοσχοβολάει λεμόνια! Ολόκληροι νομοί, περιβόλια και κηπάκια είναι γεμάτα με τις εύφορες λεμονιές. Να τι μπορείς να φτιάξεις με τα μοσχομυριστά δικά σου λεμόνια ή του μανάβη. Απλά και όμορφα!
Υλικά
– 1 πακέτο κρέμα γάλακτος 500 gr.
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– Χυμός από 4 λεμόνια
– Ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια με ξύλινη κουτάλα.
3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα στο μίγμα, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ομοιόμορφο.
4. Τοποθετούμε το μους είτε σε ένα μπολ ή σε ατομικά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
5. Προαιρετικά, μπορούμε να το διακοσμήσουμε με μία φέτα λεμόνι ή με ξύσμα ή φλούδα από λεμόνι, ή με φιστίκι Αιγίνης.
Να το προσφέρεις στον εαυτό σου και στους φίλους σου, χωρίς πολλή προσπάθεια.
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη