Είναι από αυτά τα πιάτα που φωνάζουν από μακριά «μαμά». Ήρθε όμως η ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ τις δυνάμεις σου και να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ.
Υλικά
- 1.200 – 1.300 γρ. αρνάκι πλάτη κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4-5 κρεμμύδια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 .κ.σ. αλεύρι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 μαρούλια μεγάλα
- 2-3 κρόκους αυγών
- 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. corn flour
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, ρίχνουμε το κρέας ανακατεύοντας για 8-1- λεπτά χωρίς να πάρει σκούρο χρώμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, το αλάτι και το πιπέρι, το κρασί και χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσουμε σχεδόν το κρέας.
- Αφού μισοβράσει, ρίχνουμε τα μαρούλια (κομμένα και ζεματισμένα) και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
Για το αυγολέμονο
- Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους ενώ προσθέτουμε λίγο νερό κρύο και μία κουταλιά της σούπας corn flour.
- Ρίχνουμε αργά και προσεκτικά ζωμό από το φαγητό χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε και τον χυμό λεμονιού. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Το αφήνουμε να πάρει μία ελαφριά βράση.
- Σερβίρουμε με μία καλή φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως και γιαούρτι (προαιρετικά).
Η ωραιότερη ιδέα για το Κυριακάτικο φαγητό!
Φωτό από: Μάρω Παρασκευούδη