Το πρωί που ξυπνάς και είναι Σάββατο, θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου με κάτι νόστιμο, επιβραβεύοντάς σε για την εβδομάδα που πέρασε!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) αλάτι
- περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- μέλι Aττική (κατά βούληση)
- κανέλα (για το πασπάλισμα)
- σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Προσθέτουμε το αλάτι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μία μία κουταλιά από το χυλό στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες.
- Τους στραγγίζουμε, τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με αρωματικό μέλι Αττική και κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Καλή απόλαυση!
Μπορείτε να φτιάξετε τους λουκουμάδες απόγευμα με τσαγάκι ή καφέ ή (αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι) για διάλειμμα από το παιχνίδι ή το διάβασμα.
Η συνταγή είναι από τη σελίδα του Μέλι Αττική στο Facebook.