Αν διστάζεις να φας λαχανικά γιατί θέλεις πιο πλούσιες γεύσεις, να εδώ μια φανταστική συνταγή γεμάτη χρώματα και γεύσεις, από τα καφάσια μαναβικής στο φούρνο!
Υλικά
– 3 πατάτες ροδέλες
– 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα,
– 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα,
– 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
– 3 κολοκύθια κομμένα κατά μήκος
– 2 – 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μακρόστενες φέτες
– 2 καρότα κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
– 3 – 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 3 ντομάτες φρέσκιες σε ροδέλες
– ½ πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
– λίγο μαϊντανό για μυρωδιά (αν θέλουμε)
– κίτρινο τυρί τριμμένο ό,τι έχουμε
– αλάτι, πιπέρι
*τα λαχανικά μπορούμε να τα επιλέξουμε ανάλογα με την εποχή
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος σε στρώσεις, πατάτες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες, καρότα, μανιτάρια, μελιτζάνες, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο τυρί ανά στρώση για νοστιμιά.
Στην κορυφή, τοποθετούμε τη ντοματούλα και τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 40-50 λεπτά.
Καλή όρεξη! Το πιάτο σας τα έχει όλα!
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη