Ένας πανέμορφος χρωματικός συνδυασμός που συνθέτει ένα νόστιμο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
– 500 γραμμάρια παντζάρια
– 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
– 3-4 σκελίδες σκόρδο
– 3 κουταλιές μπαλσάμικο
– 2 μπάλες μοτσαρέλα
– Λίγο θυμάρι
– Λίγη δάφνη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο. καθαρίζουμε τη φλούδα από τα παντζάρια και τα τοποθετούμε χοντροκομμένα σε πυρέξ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα τους). Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δάφνη, το λάδι και το νερό.
2. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μια ώρα ώσπου να μαλακώσουν τα παντζάρια.
3. Αποσύρουμε τα κομμάτια παντζάρια σε ένα μπωλ.
4. Μαζεύουμε το ζουμί που περίσσεψε στο πυρέξ και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι (ίσως χρειαστεί μια κουταλίτσα νερό). Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και βράζουμε. Αφήνουμε αφού πάρει βράση για λίγα λεπτά και γίνει μισό από ό,τι ήταν. Αποσύρουμε.
5. Περιχύνουμε τα παντζάρια στο μπωλ με τη σάλτσα από μπαλσάμικο. Αφήνουμε να κρυώσει.
6. Τοποθετούμε τα παντζάρια σε πιάτα. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη μοτσαρέλα και τη μοιράζουμε στα πιάτα.
7. Διακοσμούμε με θυμάρι και – πιθανά – με λίγη σάλτσα αν έχει περισσέψει.
8. Μπορούμε εναλλακτικά να σερβίρουμε τα παντζάρια μας πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν μπρουσκέτα.
Συνοδεύουμε με ένα κρέας και έχουμε ένα τέλειο και πλήρες γεύμα!