Όταν έχεις να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο ή αγώνα μπάσκετ ή τον τελικό της Eurovision, χρειάζεσαι εφόδια!
Ακολουθεί μια συνταγή για να έχεις αφορμή να τρως νάτσος ή τσιπς με την παρέα.
Υλικά
4 αβοκάντο
4 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια και σουρωμένα
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού ξύδι από άσπρο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις 4 σκελίδες σκόρδο (αφού αφαιρέσουμε και την καρδιά) και τις βάζουμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό (στο multi χωράει με δυσκολία).
Προσθέτουμε κομμένα τα 4 αβοκάντο, τα 2 φλιτζάνια νερόβραστα φασόλια, το ξύδι, 6 κουταλιές νερό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Στο τέλος έχουμε ένα νόστιμο ντιπ που μοιάζει με γουακαμόλε αλλά δεν έχει την ίδια γεύση.
Τρώγεται με τσιπς ή κρακεράκια ή νάτσος. Το καλύτερο συνοδευτικό της παρέας!
Είναι ό,τι πρέπει για τη βραδιά του τελικού της Eurovision!