Ιδανικό για όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι (αλλά και για μια καθημερινή ημέρα)
ΥΛΙΚΑ
1 ζύμη για τάρτα
500 γρ. σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομένο
300 γρ. φέτα
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας για 5 λεπτά σε βουτυρωμένη ταρτιέρα στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη γέμιση στην ζύμη της τάρτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Απολαύστε την κομμάτι – κομμάτι ή μοιραστείτε την σαν πρώτο πιάτο (αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό).