Πανικός έχει γίνει με τη σουπίτσα αυτή τον τελευταίο καιρό. Όπου πας καλεσμένος σε κερνάνε αυτή τη σούπα ή μαθαίνεις για παραλλαγές της συνταγής.
ΥΛΙΚΑ
5 – 6 πατάτες
1 καρότο
2 πράσα
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Κόκκους ροζ πιπέρι
Ζωμό κότας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, το καρότο και τα πράσα σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά μας και ρίχνουμε είτε ζωμό κότας, είτε έναν κύβο κότας και νερό μέχρι μόλις να καλύψει τα λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι και κόκκους ροζ πιπέρι ή αν δεν έχουμε, μαύρο πιπέρι.
Όταν βράσουν τα λαχανικά μας, πολτοποιούμε τη σούπα μας και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθήκη: Εάν θέλουμε μπορούμε στο σερβίρισμα, να βάλουμε τη σούπα μας σε μπωλάκια και ρίχνοντας τριμμένο τυρί από πάνω (παρμεζάνα, γραβιέρα) να τα βάλουμε λίγο στο φούρνο για να γκρατινάρουμε το τυρί και να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό.
Καλή όρεξη! Καιρός είναι να τρώμε και στην Ελλάδα σουπίτσες!
Στο internet, τη σούπα της Bridget την έχει με celery (όχι καρότο) και πρώτα σοτάρουν το πράσο με το κρεμμύδι και τα σκόρδα!