Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Comfort Food – Πατάτες φούρνου

Comfort Food – Πατάτες φούρνου

Οι πατάτες είναι αγαπημένο φαγητό σαν συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο αλλά και μόνο του.

Η φίλη Α.Γ. – Π μας έδωσε αυτήν καταπληκτική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

20 πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μουστάρδα με μέλι (η φίλη χρησιμοποιεί Dijon με μέλι)
1 δαχτυλάκι λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε προσεκτικά τις 20 πατατούλες. Τις τοποθετούμε στο ταψί. Ετοιμάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και στύβουμε το χυμό τους.

Μέσα σε ένα σέηκερ ή σε ένα καθαρό βαζάκι από μαρμελάδα βάζουμε: το λάδι, το ξύσμα, το χυμό από το 1 πορτοκάλι, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα. Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.

Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και συμπληρώνουμε λίγο νερό, τόσο όσο οι πατάτες να είναι μέχρι τη μέση στο ζουμί αυτό, και να μη σκεπαστούν.

Ψήνουμε στο φούρνο με τον αέρα και αναμμένη την κάτω αντίσταση, για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά στους 180.

Όταν ροδίσει η πάνω πλευρά, γυρίζουμε μία-μία τις πατάτες ώστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (ίσως και λίγα λεπτά παραπάνω), ώσπου να καλοψηθούν οι πατάτες και να καραμελώσει η σάλτσα.

Προσοχή: δεν βάζουμε παραπάνω νερό. Αν βλέπουμε ότι θέλει νερό, καλύτερα είναι να κατεβάσουμε τη φωτιά στους 170 βαθμούς ή και παρακάτω.

Επίσης, αν οι πατάτες είναι περισσότερες, κρατάμε την αναλογία πορτοκάλι – λεμόνι 1:1.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates