Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Comfort food - Μπουγάτσα με κρέμα

Comfort food – Μπουγάτσα με κρέμα

Κάτι ξέρει η Θεσσαλονίκη μας. Υπάρχει νοστιμιά άλλη από τη ζεστή μπουγάτσα που μοσχοβολάει κανέλλα; Δοκιμάστε τη δική σας.

ΥΛΙΚΑ

– 1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 gr. φρέσκα ή κατεψυγμένα)
– 4 φλιτζάνια γάλα
– ½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
– 2 βανίλιες
– Άχνη ζάχαρη
– Κανέλλα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και σε μέτρια ένταση ανακατεύουμε συνεχώς.

Σε λίγο θα αρχίσει να πήζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Όταν αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στην επιφάνεια, είναι έτοιμη. Την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει.

Την αφήνουμε να κρυώσει περίπου μισή ώρα, για να μην πανιάσουν τα φύλλα.

Λιώνουμε το βούτυρο που θα χρειαστούμε για την επάλειψη των φύλλων. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας κάθε ένα από τα φύλλα που στρώνουμε, με ένα πινέλο με το βούτυρο που έχουμε λιώσει.

Ρίχνουμε την κρέμα που έχει κρυώσει και αφού την ισιώσουμε σε όλο το ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα, αλείφοντας πάλι το κάθε φύλλο με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στο πάνω – κάτω, στους 200ο τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας.

Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρουμε ζεστή.

Τώρα είναι έτοιμη να σερβιριστεί στο πιάτο και να μας ζεστάνει καθώς την απολαμβάνουμε με τους φίλους μας ή διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates