ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

5 συμβουλές για περισσότερη ενέργεια καθημερινά!

Post by: 07/07/2021 0 comments

Δείτε μερικά μυστικά που θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια και θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας.

1. Μην παραλείπετε το πρωινό σας.

Ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρωινό θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Τα καλύτερα πρωινά προσφέρουν άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, μέσω των ολικής αλέσεως υδατανθράκων, των καλών λιπών και κάποιων ειδών άπαχης πρωτεΐνης.

2. Να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Εάν τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί να είναι ευκολότερο να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Θα συνιστούσα επίσης να κάνετε τακτικά διαλείμματα όλη την ημέρα για τα καταναλώνετε τα γεύματά σας αλλά και να εισάγετε μία κάποιας μορφής άσκηση στο πρόγραμμά σας.

3. Μη ξεχνάτε τη σωματική άσκηση.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ενέργειά σας. Αυτή μπορεί να είναι κάτι απλό όπως να περπατήστε έξω για πέντε λεπτά. Ο καθαρός αέρας και η κίνηση δίνουν στο σώμα σας μια άμεση ώθηση που θα βελτιώσει την εστίαση και την προσοχή σας. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε διατάσεις και γιόγκα ή κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ίδια η άσκηση σας γεμίζει ενέργεια και καταλήγετε να κάνετε περισσότερα από ό,τι περιμένατε απολαμβάνοντας πραγματικά το χρόνο που αφιερώνετε στο σώμα σας.

4. Στοχεύστε σε έναν καλό βραδινό ύπνο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν πλήρη ύπνο κάθε βράδυ καθώς είναι σημαντικό να επαναφορτίσετε τον εγκέφαλό σας και το σώμα σας.

5. Να τρώτε συνειδητά.

Η διατροφική συνείδηση (mindful eating) είναι η διαδικασία κατανάλωσης της τροφής, όχι από παρόρμηση, αλλά με συνείδηση του αισθήματος της πραγματικής πείνας. Όταν τρώμε συνειδητά δίνουμε προσοχή στην εμπειρία του φαγητού και κατανοούμε το πόσο πεινασμένοι είμαστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα μας. “Ακούγοντας” λοιπόν το σώμα σας θα μπορέσετε προσφέρετε μέσω της διατροφής την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας που χρειάζεστε αποφεύγοντας τις υπερβολές αλλά και τις στερήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μη ικανοποιητικά επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: fmh.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons