ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Προσοχή με τις ειδήσεις! Γιατί χρειάζονται φιλτράρισμα.

Post by: 09/09/2021 0 comments

Είμαι σίγουρη ότι έχεις κι εσύ υπ’ όψην σου ότι όταν ακούμε ειδήσεις καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί και να τις φιλτράρουμε, ενώ σε καμία περίπτωση να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γίνουμε η κακή είδηση.

Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε από πάρα πολλές πληροφορίες, περισσότερες από ποτέ και τα νέα διαδίδονται απίστευτα γρήγορα. Σε κλάσμα δευτερολέπτου μπορούμε να μάθουμε κάτι που έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου και είναι φυσικό επόμενο να θέλουμε να μάθουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πληροφορίες.

Από την άλλη όμως είναι βασικό να μην μας απορροφά η αναζήτηση νέων τόσο ώστε να αποπροσανατολιζόμαστε.

Πολύ συχνά οι ειδήσεις που έρχονται στ’ αυτιά μας μας προκαλούν φόβο, στενοχώρια, απογοήτευση και μας κάνουν να αισθανόμαστε δυσάρεστα. Και όταν πολλοί από μας νιώθουμε άσχημα, χάνεται η ισορροπία στο σύνολο.

Έχουμε πολύ καλύτερη και πιο θετική επίδραση στον κόσμο, όταν διατηρούμε την εσωτερική μας αίσθηση γαλήνης και χαράς. Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά τι δεν είναι υγιεινό να φάμε, αφού όταν το φάμε νιώθουμε άσχημα, έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιες είναι οι πηγές από τις οποίες λαμβάνουμε πληροφορίες που δεν μας ωφελούν και ποιες μας βοηθούν.

Οι ειδήσεις μπορούν να μας παρουσιαστούν με τρόπο που να μας εμπνεύσουν να πάρουμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε τον κόσμο ή μπορεί να μας παρουσιαστούν έτσι ώστε να μας κάνουν να νιώθουμε λυπημένοι και ανίσχυροι.

Είναι στη δική μας διακριτική ευχέρεια να αναζητούμε και να εστιάζουμε σε πηγές πληροφοριών και ειδήσεων που μας ενδυναμώνουν και μας πληροφορούν σωστά και να αρνούμαστε να ενημερωνόμαστε από πηγές που μας ρουφούν την ενέργεια και την ελπίδα μας.

Ίσως φανεί πολύ βοηθητικό για κάποιο χρονικό διάστημα να σταματήσουμε να παίρνουμε πληροφορίες γενικά, ώστε όταν επανέλθουμε και ξαναρχίσουμε να ενημερωνόμαστε να έχουμε πιο φρέσκο και καθαρό μυαλό. Έτσι θα είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε πραγματικά πώς επηρεαζόμαστε από αυτά που βλέπουμε και ακούμε και να κάνουμε πιο συνειδητή επιλογή των πηγών ενημέρωσής μας.

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

wellnesspathvk

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons