ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μάθε από την εμπειρία, χωρίς να την απωθείς.

Post by: 16/11/2021 0 comments

Όταν συμβαίνει κάτι άσχημο είναι σημαντικό να προσπαθούμε να εκτιμάμε την εμπειρία, γιατί συνήθως έχει πολλά πράγματα να μας διδάξει.

Εκτιμώντας τις εμπειρίες που παρουσιάζονται στη ζωή μας είναι ένας πολύτιμος τρόπος να μαθαίνουμε.

Παρακάτω σου αναφέρω δύο τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις αυτό:

1. Ο ένας είναι το βράδυ να αφιερώνεις λίγα λεπτά να αναλογιστείς πώς πήγε η μέρα σου και να αξιολογήσεις τις εμπειρίες που βίωσες.

2. Κι ο άλλος είναι να κρατάς ένα προσωπικό ημερολόγιο, όπου θα καταγράφεις πώς ήταν η μέρα σου, σκέψεις και συναισθήματα.

Και με τους δύο αυτούς τρόπους μπαίνεις στη διαδικασία να έχεις συνείδηση των γεγονότων που συμβαίνουν στη ζωή σου και με αυτόν τον τρόπο βαθαίνουν οι εμπειρίες σου, κάτι που είναι σημαντικό αφού σου δημιουργεί μεγαλύτερη σύνδεση με όσα συμβαίνουν και με την κάθε στιγμή.

Μόνο όταν έχουμε συνείδηση του τι μας συμβαίνει μπορούμε να επωφεληθούμε από τα μαθήματα που μας δίνει η ζωή.

Είναι πολύ ουσιαστικό όταν μας συμβαίνει κάτι άσχημο να εκτιμήσουμε την εμπειρία, γιατί η φυσική μας τάση είναι να την απωθήσουμε και να την προσπεράσουμε το συντομότερο δυνατό. Έχουμε την προδιάθεση να το κρύψουμε κάτω από το χαλί.

Εντούτοις, εάν δεν το κάνουμε, αποδεικνύεται ότι είναι ένας καλός φίλος, σύμμαχος και δάσκαλος. Όσο παράλογο κι αν φαίνεται, μπορούμε να εκτιμάμε ό,τι δύσκολο μας συμβαίνει και να το καλοδεχόμαστε στη ζωή μας. Όλοι ξέρουμε ότι όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε σε κάτι τόσο πιο πολύ αυτό επιμένει. Εάν όμως το εκτιμήσουμε δημιουργούμε χώρο για να λάβουμε τα μαθήματα που αυτό μας φέρνει.

Μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί σε μια επώδυνη εμπειρία όταν την ορίζουμε με κάποιο τρόπο, έχοντας πιο συνειδητή αντιμετώπιση απέναντί της.

Μπορεί να την ορίσουμε, όταν με κάποιο τρόπο την αποκωδικοποιήσουμε και την καταγράψουμε είτε νοερά είτε ακόμα καλύτερα πραγματικά, σημειώνοντας τα γεγονότα, τον αντίκτυπο που αυτά είχαν σ’ εμάς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας απέναντί τους, καθώς και πράγματα που διδαχθήκαμε από την όλη διαδικασία.

Τι λες; Θα προσπαθήσεις να μαθαίνεις από την εμπειρία;

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

wellnesspathvk

Φωτό από: Ashley Batz / Unsplash

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons