ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Εσύ φοβάσαι το άγνωστο;

Post by: 26/09/2021 0 comments

Εσύ φοβάσαι το άγνωστο;

Ο φόβος για το άγνωστο μπορεί ακόμα και να μας παραλύσει, όμως εάν ζούμε το παρόν και  επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό όλα μπορεί να κυλήσουν πιο εύκολα.

Παρόλο που η αβεβαιότητα προκαλεί μεγάλο φόβο, το να γνωρίζουμε πράγματα που θα γίνουν μελλοντικά πολλές φορές δεν βοηθάει να ηρεμούμε. Συχνά όταν το μέλλον φαντάζει λαμπρό, αποσυρόμαστε και αποσυντονιζόμαστε.

Μπορεί να διαβλέπουμε ότι θα επέλθει επιτυχία σε κάτι που κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτή στη ζωή μας. Γιατί, όταν έχουμε επιτυχία, η ζωή μας επηρεάζεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους και οδηγούμαστε σε νέα μονοπάτια που δοκιμάζουν τα όριά μας. Ουσιαστικά το να βρεθούμε εκτός της οικείας ζώνης άνεσής μας, μπορεί να μας συγκλονίσει.

Ο φόβος για το άγνωστο είναι συνυφασμένος με τον φόβο για την αλλαγή και για καινούργιες καταστάσεις που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά και ίσως νιώθουμε ανέτοιμοι να διαχειριστούμε.

Είναι λογικό να ατενίζουμε υποσυνείδητα το άγνωστο μέλλον με δέος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλες οι αλλαγές που θα φέρει το μέλλον θα υλοποιηθούν και ενσωματωθούν στη ζωή μας σταδιακά και όχι στιγμιαία.

Όταν ονειρευόμαστε το μέλλον έχουμε την τάση να βλέπουμε τα τελικά αποτελέσματα και όχι τα βήματα που θα γίνουν μέχρι να οδηγηθούμε σ’ αυτά.

Τείνουμε να ξεχνάμε ότι η ανάπτυξη έρχεται βαθμιαία και προοδευτικά.

Ας σκεφτόμαστε ότι τίποτα και κανείς δεν θα μας φέρει αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Ας μην επιτρέψουμε στον φόβο για το άγνωστο να μας παραλύσει και να μας εμποδίσει να ζούμε την κάθε στιγμή στο έπακρο ή να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της ολοκλήρωσής μας. Το κλειδί για να τον υπερνικήσουμε είναι η συνειδητότητα και η επίγνωση.

Όταν εντοπίζουμε τις παράλογες σκέψεις που μας τρομοκρατούν, μπορούμε να τις αντικαθιστούμε με λογικές και θετικές σκέψεις.

Αν φοβάσαι ότι δεν θα νιώσεις ικανοποίηση εάν επιτύχεις έναν στόχο, θυμήσου ότι αυτό δεν θα είναι το τέλος.

Μπορείς πάντα να αναθεωρήσεις και να βάλεις νέους στόχους.

Αποδυνάμωσε τον φόβο σου με γεγονότα.

Προσπάθησε να αγνοήσεις μοτίβα του παρελθόντος που δεν σε βοήθησαν και επικεντρώσου στο παρόν, αποκτώντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Πίστεψε ότι η επιτυχία σου είναι αναμφίβολη και δεν βασίζεται στην τύχη, αλλά στις δεξιότητες και ικανότητές σου.

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

wellnesspathvk

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons