ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Εσείς φροντίζετε τον εαυτό σας;

Post by: 15/04/2021 0 comments

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα που το συναντώ συνεχώς μπροστά μου. Κάτι που, πολλοί άνθρωποι, τείνουν να το ξεχνάνε.

Την αυτοφροντίδα!

Πολλές φορές μόνοι μας σαμποτάρουμε τον εαυτό μας, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Τις φορές που βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής και ανάπτυξης ή απλώς έχουμε πολλά να κάνουμε, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να του φερόμαστε καλά.

Όταν τα πράγματα και οι καταστάσεις δείχνουν να κινούνται γρήγορα, ίσως δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό μπορεί να μας εξαντλήσει. Έχει μεγάλη σημασία, σε αυτό το σημείο, να μπορέσουμε να κάνουμε μια παύση και να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Ίσως είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τι συμβαίνει όσο βρισκόμαστε στη δίνη της καθημερινότητας και χάνουμε την αίσθηση προς τα πού πάμε.

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν σημαίνει ότι δεν θα ολοκληρώσουμε όσα έχουμε σε εκκρεμότητα ή ότι δεν θα καταφέρουμε ό,τι έχουμε βάλει ως στόχο.

Αντιθέτως, σημαίνει ότι τιμάμε τον εαυτό μας και φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ζωής μας.

Ο καθένας μας έχει έναν δικό του, διαφορετικό τρόπο για να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Κάποιος, για παράδειγμα, επιλέγει να επισκεφτεί κάποιον θεραπευτή, άλλος να κάνει γυμναστική, άλλος να εμπλουτίσει τη διατροφή του με υγιεινές τροφές ή να κοιμηθεί περισσότερο κ.ο.κ.

Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, μας δίνει ενέργεια και μας βοηθά να δημιουργούμε μια πιο θετική, τρυφερή και αποδεκτή οπτική για τη ζωή μας.

Έχοντας την πρόθεση να μας φροντίσουμε, αποκτούμε συνείδηση του επιπέδου της ενέργειάς μας σε καθημερινή βάση και μπορούμε να φροντίσουμε ώστε να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας όταν αυτό χρειάζεται.

Όσο πιο πολύ φροντίζουμε τους εαυτούς μας, τόσο με πιο πολλή αγάπη, τρυφερότητα και στοργή θα γεμίσει η ζωή μας.

Όταν γνωρίζουμε, αφουγκραζόμαστε και καλύπτουμε τις ανάγκες μας, τότε η ζωή μας θα γεμίσει με ενέργεια και δύναμη και θα μπορούμε να ασχολούμαστε με τα πράγματα που θεωρούμε σημαντικά για μας με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο.

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

wellnesspathvk

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons