ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Εάν θες διαφορετικά αποτελέσματα, άλλαξε αυτό που κάνεις.

Post by: 03/12/2021 0 comments

Σίγουρα το να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αρκετές φορές στη ζωή μας είναι αναπόφευκτο.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις εσωτερικές και τις εξωτερικές αντιξοότητες και πολλές φορές βγαίνουμε δυνατότεροι και με μεγαλύτερα εφόδια να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που θα έρθουν. Εντούτοις, μερικές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με δοκιμασίες που φαντάζουν παντελώς ανούσιες. Επιστρατεύουμε όλη τη δημιουργικότητα και όλο το πείσμα μας για να τις ξεπεράσουμε, ελπίζοντας ότι θα φέρουν κάποια αλλαγή, αλλά καταλήγουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Η πρώτη μας αντίδραση είναι ενστικτωδώς να παλέψουμε πιο σκληρά απέναντι στο ανυπέρβλητο εμπόδιο, υποθέτοντας ότι αυτή τη φορά θα έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Όμως, είναι νόμος ότι αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα, θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Ενώ, μία αλλαγή οπτικής, συμπεριφοράς ή αντίδρασης μπορούν να βοηθήσουν πολύ να ξεπεραστούν θέματα του παρελθόντος που έχουν μείνει ανοιχτά.

Είτε η πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας ή κάτι στο περιβάλλον γύρω μας, δεν αρκεί απλώς να ευχόμαστε να γίνει η αλλαγή ή να ελπίζουμε ότι οι ζωές μας θα αλλάξουν από μόνες τους. Εάν τα μοτίβα σκέψης και δράσης μας παραμείνουν ίδια, οι ζωές μας θα συνεχίσουν όπως ήταν μέχρι τώρα.

Χρειάζεται γενναιότητα και κουράγιο για να αναρωτηθούμε για τις επιλογές μας και να αποφασίσουμε να αλλάξουμε πορεία. Με αυτόν τον τρόπο όμως και αναπροσαρμόζοντας τις σκέψεις και τη συμπεριφορά μας μπορούμε να αποφασίσουμε τι μας εξυπηρετεί καλύτερα και να εγκαταλείψουμε ό,τι δεν μας αναπτύσσει. Για να απαλλαγούμε από αυτά τα ασυνείδητα μοτίβα, το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε γενικότερα τη θεώρησή μας για τη ζωή.

Είναι, όμως, ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε αλλαγές.

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

wellnesspathvk

Φωτό από: Arnaud Mesureur / Unsplash

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons