ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Μακροζωία: Αν θες να ζήσεις πολύ θα πρέπει να μετακομίσεις σε ένα από αυτά τα μέρη.

Post by: 13/10/2018 0 comments

Είναι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής. Οι κάτοικοι τους σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να λέγονται και μαθουσάλες. Έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας, ενώ έχουν τραβήξει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του Τύπου, όπου ταξιδιάρηδες δημοσιογράφοι, ψάχνουν να βρουν το μυστικό των αιωνόβιων κατοίκων.

Οι περισσότεροι το αποδίδουν στη διατροφή, τον αέρα ή την όποια “ενέργεια” υπάρχει στο κάθε μέρος.

Okinawa | Iαπωνία
Σε αυτό το μέρος του Ειρηνικού οι κάτοικοι τρέφονται με γλυκοπατάτες, θαλασσινά, τόφου και goya (ένα είδος πικρού πεπονιού), ενώ παράλληλα καταναλώνουν τσάι γιασεμί. Αυτή η υψηλής περιεκτικότητας σε καροτενοειδή, δίαιτα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει την εμφάνιση καρδιακού επεισοδίου ή καρκίνου.

Nicoya Peninsula | Κόστα Ρίκα
Αγρότες και καουμπόηδες στην πλειοψηφία τους, οι κάτοικοι απολαμβάνουν και αυτοί τις χαρές και πλεονεκτήματα της φύσης. Μεγάλα πρωινά και γεύματα αποτελούμενα από κολοκυθάκια, ρύζι, φασόλια και καλαμπόκι.

Αλλά αν έχουν κάτι σε αφθονία, αυτό είναι το μάνγκο. Και το τιμούν δεόντως.

Σαρδηνία | Ιταλία
Κάνουν έρωτα κάθε Κυριακή, είναι βοσκοί στο επάγγελμα (άρα παραμένουν fit κάθε μέρα στα βουνά), πίνουν κρασί παραγωγής τους και τρώνε φάβα και κατσικίσιο τυρί.

Οι Ιταλοί της Σαρδηνίας ξέρουν καλά τις απολαύσεις της ζωής. Φύση και έρωτας.

Loma Linda | Καλιφόρνια
Το μέρος όπου ζουν οι γηραιότερες γυναίκες στον κόσμο. Το μυστικό τους; Δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν βλέπουν τηλεόραση. Αντιθέτως τρέφονται με δημητριακά, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σολομό και γυμνάζονται.

Ικαρία | Ελλάδα
Το νησί που οι άνθρωποι “ξεχνούν να πεθάνουν”. Ή μάλλον καλύτερα το νησί που η όποια ανώτερη δύναμη, τους αφήνει να ζήσουν λίγο ακόμα και λίγο ακόμα, απλώς γιατί είναι ωραίοι τύποι.

Στο μέρος που όλα κινούνται πιο αργά, υπάρχουν αυτοί οι αιωνόβιοι άνθρωποι που χαμογελούν και ζουν χαλαρά, τρέφονται με λαχανικά, ελαιόλαδο, μέλι, χόρτα και κρέας της γης τους. Και μπισκοτόγλυκο (όχι ότι αυτό εξασφαλίζει τη μακροζωία αλλά είναι πεντανόστιμο).

Πηγή: www.followme.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons