Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Ριζότο με καρότο και παρμεζάνα

Αν και παραδοσιακά για το ριζότο χρησιμοποιείται το ρύζι Arborio, αυτό το ριζότο βγαίνει εξίσου καλό και με λευκό μακρύκοκκο ρύζι.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 κύβους κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 καρότα τριμμένα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 1/4 κούπας ρύζι (Αρμπόριο ή λευκό μακρύκοκο)
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ζωμό κοτόπουλου και 2 κούπες νερό και σιγοβράζουμε.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε για περίπου 7 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το κρασί, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί για 2 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζεστό ζωμό (λίγο λίγο) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά για 10-12 λεπτά. Όταν χυλώσει το ρύζι μας είναι έτοιμο.
  4. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετούμε το ριζότο στο πιάτο. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και λίγο βούτυρο (προαιρετικά).

Η συνταγή είναι από το www.followme.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates