Πρόκειται για μια συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και έχει σταθερή αξία στο κυριακάτικο τραπέζι μας.
Υλικά
-
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
-
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
-
400 γραμμάρια ζάχαρη
-
λίγη κανέλα σκόνη
-
φλούδα από 1/2 λεμόνι
-
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
-
15ml σπορέλαιο
-
1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα
Εκτέλεση
-
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα.
-
Φτιάχνουμε τη τυρόπιτα: βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις φλούδες, τη μαστίχα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη κανέλα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
-
Προσθέτουμε το ανθότυρο κι συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
-
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα έχουμε αλείψει το σκεύος με λίγο σπορέλαιο. Τοποθετούμε το ταψάκι στη μεσαία σχάρα .
-
Ψήνουμε τη τυρόπιτα στους 150 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
-
Αποσύρουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη.
TIP: Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να σερβίρουμε τη τυρόπιτα με μέλι, σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγί.
Η συνταγή είναι από το www.followme.gr