Οι Γερμανοί με πατατοσαλάτα συνοδεύουν τα περισσότερα φαγητά τους. Εμείς, οι Έλληνες, δεν τη συνηθίζουμε τόσο στα σπίτια μας, ίσως γιατί λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες. Όμως είναι μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή και αξίζει να την κάνουμε συνήθεια.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- Μισό κιλό κόκκινες πατάτες νέας Γης
- ½ κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να λιώσουν). Αν έχουμε ατμομάγειρα τον προτιμάμε.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξύδι και την Dijon. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έπειτα τις βρασμένες πατάτες, κομμένες στη μέση και με τη φλούδα τους, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τέλος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και έχουμε μια πεντανόστιμη σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει το φαγητό μας ή να αποτελέσει το κυρίως γεύμα μας.
Τip
Προσθέστε καψαλισμένο μπέικον για να γίνει ακόμα πιο πικάντικη και γευστική η σαλάτα. Το μπέικον με τη βραστή πατάτα ταιριάζει πολύ!
H συνταγή είναι από το www.followme.gr