Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Μηλόπιτα με ταχίνι; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι ανεπανάληπτος συνδυασμός. Καταρχάς αν έχεις δοκιμάσει ταχίνι αποκλείεται να μην έχεις εθιστεί κιόλας. Λέω ψέματα; Δεν νομίζω!
Φυσικά και ξέρεις την ανεκτίμητη θρεπτική αξία και γεύση του. Η γιαγιά μου ξέρει να φτιάχνει αυτή τη συνταγή η οποία και περιέχει μυστικά από το Άγιο Όρος. Έτσι τη φτιάχνουν δηλαδή εκεί. Αξίζει να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!
Τι Θα χρειαστείς
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλυτζάνι ταχίνι
- Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- Ξύσμα λεμονιού
Γέμιση
- 4 μεγάλα μήλα τριμμένα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι καρύδια
- 1 φλυτζάνι σταφίδα
- Ανθόνερο
- Κανέλλα
Πως θα τη φτιάξεις
- Λιώνεις το ταχίνι, στύβεις τα πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους. Προσθέτεις και αλεύρι.
- Χωρίζεις την ζύμη στα 2 και ανοίγεις το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το απλώνεις σε ένα μεγάλο ταψί , όπου έχεις αλευρώσει και λαδώσει.
- Ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης και τις στρώνεις πάνω σε φύλλο , πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι.
- Ανοίγεις και το δεύτερο και το στρώνεις πάνω από την γέμιση.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Πηγή: hwww.followme.gr