ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ντιπ φασολιών με φρέσκα μυρωδικά.

Post by: 30/10/2021 0 comments

Με βάση τα άσπρα φασόλια και διάφορα φρέσκα αρωματικά φτιάχνουμε ένα πλούσιο σε άρωμα άλειμμα-ντιπ για όλες τις ώρες. Το συνδυάζουμε με κράκερς, κριτσίνια, αραβικά πιτάκια ή ψωμί. Με αυτή τη συνταγή θα φάνε και τα παιδιά πιο εύκολα τα φασόλια.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
  • χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το σκόρδο σε 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και να βγάλει το άρωμά του.
  2. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο και κρεμώδες. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε.
  3. Περιχύνουμε το ντιπ με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons