ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ψυχολογία: Δεν σου αρέσει η ζωή σου σήμερα; Πώς θα κάνεις restart!

Post by: 21/08/2018 0 comments

Έρχονται κάποιες στιγμές στην ζωή σου που βαλτώνεις, που θέλεις μια αλλαγή, να πας μπροστά, να προχωρήσεις και να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά που σε πλήγωσαν. Είναι η στιγμή που θα ήθελες να είχες ένα κουμπί να το πατήσεις και να σε γυρίσει πίσω σε αυτές τις καταστάσεις που θέλεις να αλλάξεις, για να κάνεις μια νέα αρχή. Σκέψη τόσο τέλεια που μόνο στα όρια της φαντασίας σου μπορεί να μείνει. Η μόνη εναλλακτική είναι να προσγειωθείς στο παρόν και να φτιάξεις ένα νέο τέλος.  Αλλά πριν να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία της αλλαγής πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τα πράγματα που σε πηγαίνουν πίσω. Ξεκίνα με μερικά “όχι” στον εαυτό σου.

Μην συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να σου “ρουφήξουν” τη θετική σου ενέργεια. Η ζωή είναι μικρή, ο χρόνος σου πολύτιμος για να τον σπαταλάς σε ανθρώπους που δεν σε δέχονται γι’ αυτό που είσαι και το μόνο που θέλουν είναι να σου διοχετεύσουν την αρνητική τους ενέργεια και την γκρίνια τους. Αν κάποιος σε θέλει στη ζωή του, τότε θα δημιουργήσει χώρο για εσένα. Δεν θα πρέπει αγωνίζεσαι εσύ για αυτόν τον χώρο και μην επιβάλεις σε κάποιον ποτέ την παρουσία σου γιατί πολύ απλά δεν έχει αναγνωρίσει την αξία σου.

Πρέπει να αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο! Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα την πηγή του προβλήματός του και να την λύσει. Μόνο και μόνο που θα εντοπίσεις ποιο είναι το πρόβλημά σου και θα το βιώσεις συναισθηματικά θα καταφέρει να σε ξαλαφρώσει και είναι και ένας τρόπος να μάθεις την ζωή και τα όριά σου. Η διαδικασία αυτή είναι που θα σε διαμορφώσει ως άτομο.

Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Όλα στην ζωή ανατρέπονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Όσο είσαι δεκτική σε αυτό το σκεπτικό τόσο το καλύτερο για εσένα. Θα είσαι ανοιχτή στις πιθανότητες και δεν θα απογοητεύεσαι στον ίδιο βαθμό.

Προτεραιότητά σου είναι οι δικές σου επιθυμίες. Μην αναλώνεσαι μόνο στο να ικανοποιείς τους άλλους. Εννοείται να βοηθάς όλους όσους σε χρειάζονται αλλά να μην ξεχνάς να ικανοποιείς πρώτα από όλους τον εαυτό σου.

Άφησε το παρελθόν και απαγκιστρώσου από αυτό. Ότι έγινε έγινε! Η διαδικασία είναι όπως στα βιβλία. Διαβάζεις ένα κεφάλαιο και πας στο επόμενο. Αν επιμένεις να διαβάζεις το προηγούμενο, πως θα δεις τι γίνεται στο επόμενο;

Μην περιμένεις από τους άλλους να σε κάνουν ευτυχισμένη. Αν εσύ η ίδια δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου πως θα το κάνουν οι άλλοι; Θα πρέπει να δημιουργήσεις κάποια στοιχειώδη σταθερότητα στη ζωή σου προτού να μπορέσεις να τη μοιραστείς με κάποιον άλλο.

Μην είσαι σε μία σχέση από ανασφάλεια επειδή δεν μπορείς να μείνεις μόνη σου. Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνη σου, από το να είσαι σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί.

Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να βιώσει μια κατάσταση όπως πρέπει. Μην βάζεις άμυνα. Δεν γίνεται να προσποιείσαι συνέχεια ότι όλα είναι καλά και ότι είσαι δυνατή. Νιώσε την στενοχώρια, κλάψε, ξέσπασε. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις  τόσο πιο γρήγορα θα είσαι  σε θέση να χαμογελάσεις και πάλι.

Μην κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματα που εσύ αντιμετωπίζεις. Κανείς δεν ευθύνεται για την κατάσταση που βιώνεις. Το μόνο που κάνεις είναι να έχεις άρνηση της ευθύνης σου.

Μην εστιάζεις σε ό, τι δεν θέλεις να συμβεί γιατί αυτή η σκέψη είναι τόσο δυνατή που είναι ικανή να γίνει ό,τι δεν θέλεις. Εστίασε σε αυτό που θέλεις να συμβεί. Η θετική σκέψη βρίσκεται στην αρχή της κάθε επιτυχίας.

Πηγή: www.followme.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons