ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

3 λόγοι που δεν εκπληρώνεις τους στόχους σου!

Post by: 11/04/2017 0 comments

Και τρεις τρόποι για να τους πετύχεις!

Το ήξερες πως μόνο το 8% των ανθρώπων που είχαν θέσει στόχους για τη Νέα Χρονιά κατάφεραν τελικά να τους εκπληρώσουν; Το ποσοστό είναι πολύ μικρό, ειδικά αν σκεφτείς πόσοι είναι εκείνοι που μιλούν εμφατικά για «new year’s resolution» σενάρια. Τι πάει στραβά όμως και οι στόχοι παραμένουν μόνο στα χαρτιά;

Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε όταν θέτουμε στόχους:

  1. Συνήθως βάζουμε εξωφρενικά χρονοδιαγράμματα. Δηλαδή ενδέχεται μέσα σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα να έχουμε προγραμματίσει την επίτευξη ενός δύσκολου κατορθώματος. Σε αυτή την περίπτωση απογοητευόμαστε και αφήνουμε το στόχο στο έλεος της αδράνειας.
  2. Αμέσως μόλις θέσουμε το στόχο, σχεδόν βλέπουμε μπροστά μας συννεφάκια με επιχειρήματα αποτροπής που λειτουργούν σαν δικαιολογίες για να μην προσπαθήσουμε προς την επίτευξή του. Αυτή είναι μια πολύ βασική αιτία που επηρεάζει πολλούς από μας στο να μην προσπαθήσουμε τελικά να καταφέρουμε τον εκάστοτε σκοπό.
  3. Αφήνουμε το φόβο και το δισταγμό να πατρονάρουν το θάρρος και την έμπνευσή μας. Ξαφνικά χάνουμε τη δύναμη της πίστης στις ικανότητές μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αδύναμοι ή ανέτοιμοι για το μεγάλο βήμα.

 

Ποιές σωστές κινήσεις πρέπει να κάνουμε

Μέθοδος 1η: Θέσε σωστό χρονοδιάγραμμα. Καμιά φορά ένα λογικό timeline μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς. Ένα λογικό χρονοδιάγραμμα σου επιτρέπει να κάνεις διαδοχικές ενέργειες χωρίς να νιώσεις ότι πνίγεσαι από καταπιεστικές ημερομηνίες.

Μέθοδος 2η: Βάλε στόχους εφικτούς. Δεν προτείνουμε να επαναπαύεσαι με στοχοθεσία μέσα στη ζώνη άνεσης που έχει ο καθένας μας. Σε καλούμε να τολμήσεις, πάντα όμως στα πλαίσια του εφικτού. Διαφορετικά, με την πρώτη αποτυχία, θα παραδώσεις τα όπλα.

Μέθοδος 3η: Μην επαναπαύεσαι! Ο λόγος ύπαρξης του φόβου είναι να σε αποτρέψει. Μην του κάνεις το χατίρι. Εξοπλίσου με θάρρος και κυρίως από αυτοεκτίμηση. Δείξε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου και θα δεις πως μπορείς να πετύχεις περισσότερα από όσα νόμιζες.

Φωτό από: Stil – Kurir

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons