ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

10 Tips Ευτυχίας για να ολοκληρώνεις τους στόχους σου πιο γρήγορα

Post by: 13/06/2017 0 comments

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος και παραγωγικός, σωστά;

Πώς θα σου φαινόταν να σου δίναμε μια σειρά συμβουλών για το πώς να γίνεις πιο αποδοτικός όταν θέτεις τους στόχους σου και παράλληλα να νιώθεις χαρούμενος με αυτό; Συνήθως δίπλα από τη λέξη TASKS βλέπουμε τη λέξη ΑΓΧΟΣ. Διάβασε πώς μπορείς θα καταρρίψεις αυτόν τον κανόνα:

  1. Σχεδίασε ένα πλάνο εφικτών στόχων: Με πρακτικότητα και ρεαλισμό, στοίχισε τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους, με τρόπο που δε θα σε φοβίσουν αλλά θα σου δώσουν το όραμα να τους ολοκληρώσεις.
  2. Παθιάσου με ό,τι κάνεις: Μπορεί να μην κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου, όμως δεν αργοπεθαίνεις στην αδράνεια. Τροφοδότησε με ενέργεια και καλή διάθεση την παρουσία σου στο γραφείο για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου.
  3. Δημιούργησε ένα πλάνο με tasks: Μην το γεμίσεις υποχρεώσεις ημερησίως, αλλά τοποθέτησε ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα στην To-Do λίστα σου.
  4. Προτεραιότητες και πρόγραμμα: Η ρουτίνα σου πρέπει να επιτρέπει μια ισορροπημένη ζωή. Ρύθμισε λοιπόν την καθημερινότητά σου με προτεραιότητες.
  5. Φώτισε τα καλά στοιχεία και απόφυγε τον αντιπερισπασμό: Τα καλά στοιχεία αφορούν σε κάθε μικρή πρόοδο των πλάνων σου. Η αφηρημάδα του αντιπερισπασμού μπορεί να προκύψει από σερφάρισμα στο διαδίκτυο, κλήσεις κτλ.
  6. Πολέμησε το τέρας της Αναβολής: Το κλισέ «μην αναβάλλεις για αύριο κάτι που μπορεί να γίνει σήμερα» είναι αληθές. Αναβάλλοντας, δημιουργείς ένα βουναλάκι από υποχρεώσεις στο μέλλον που θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ανέβεις.
  7. Μην ξεχνάς τον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια: Αυτός θα σου δώσει τη δύναμη να γεμίζεις ενέργεια, για να αντιμετωπίζεις τους στόχους που έχεις θέσει.
  8. Πρόσθεσε στο πρόγραμμα τα χόμπι σου: Με τα χόμπι σου εκτονώνεσαι και χαλαρώνεις, έτσι δε νιώθεις πως ζεις μόνο για να επιτυγχάνεις στόχους.
  9. Διαχειρίσου τα συναισθήματά σου: Ψυχραιμία και λογική – θα σε βοηθήσουν. Η απογοήτευση και η απελπισία σε μια ενδεχόμενη αποτυχία, μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και ετήσια πλάνα, οπότε πρέπει να τα ελέγξεις καταλλήλως, με αισιόδοξη σκοπιά.
  10. Επιβραβεύσου: Ο ίδιος, δώσε ένα «καλόπιασμα» στον εαυτό σου για κάτι που πέτυχες. Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα δώρο επιβράβευσης πού και πού!

Φωτό από: Jane Hwangbo

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons