Μοιραζόμαστε μαζί σας μια εκπληκτική Tedx Ομιλία, που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους γύρω σας. Ο Julian Treasure παρουσιάζει σε όλους μας το λόγο ως μοναδικό όπλο, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους, ανάλογα με το κοινό που μας ακούει και τους σκοπούς που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε.
Για παράδειγμα, μπορούμε αυτομάτως να γίνουμε πιο πειστικοί κατεβάζοντας τον τόνο της φωνής μας, ώστε να ακουγόμαστε πιο «μπάσοι». Μπορούμε να τραβήξουμε την προσοχή ευκολότερα, μειώνοντας την ταχύτητα του λόγου, κάνοντας παύσεις. Περισσότερα μυστικά, αναλύονται στο ενδιαφέρον βίντεο, που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε! Πρώτα όμως, διαβάστε μαζί μας τα 7 μεγάλα λάθη που κάνουμε (ίσως ασυνείδητα) όταν μιλάμε και αναγκάζουμε τον ακοατή να «κλείνει τα αφτιά του»!
Οι 7 πληγές του Λόγου – Τις ασκεί κάποιος όταν…
- Καταφεύγει στο Κουτσομπολιό: Και αυτό σημαίνει πως όταν ο Χ κουτσομπολεύει σε εμάς τον Ψ, σε λίγο θα κουτσομπολέψει κι εμάς στον Ζ. Οπότε αρνούμαστε να λάβουμε μέρος σε οποιαδήποτε συζήτηση και δεν παίρνουμε στα σοβαρά το συμομιλητή.
- Κριτικάρει συνέχεια: Ποιος θέλει πραγματικά να ακούει κάποιον που έχει άποψη κρίσης για όλα;
- Εστιάζει στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων: Προκειμένου να προστατεύσουμε τη δική μας διάθεση, εστιάζουμε την προσοχή μας αλλού και όχι στα λόγια κάποιου φανατικά απαισιόδοξου ομιλητή.
- Γκρινιάζει: Ο λόγος του μας κουράζει όσο τίποτα.
- Διασκορπά δικαιολογίες για τα πάντα: Το αμέσως πιο κουραστικό πράγμα μετά την γκρίνια είναι η δικαιολογία. Δεν μπορείς να προσέχεις κάποιον που για όλα προβάλλει δικαιολογίες.
- Υπερβάλλει: Δύσκολα εμπιστεύεσαι το λόγο κάποιου που σου μεταφέρει τον υπερθετικό βαθμό μιας κατάστασης.
- Καταφεύγει στο Δογματισμό: Όταν ψάχνεις να μάθεις και να ακούσεις για γεγονότα και τελικά αυτό που ακους είναι η γνώμη κάποιου, προωθημένη ως «καθεστώς», παύεις να δίνεις την απαιτούμενη σημασία..
Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος: θα κάνετε μια συναρπαστική άσκηση φωνητικής!