ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

7 tips για καλύτερες φωτογραφικές λήψεις στη θάλασσα

Post by: 20/06/2024 0 comments

Αν σου αρέσει η φωτογραφία ως hobby ιδίως στη θάλασσα, αλλά νιώθεις ότι πάντα κάτι λείπει από τις λήψεις σου, ίσως βρεις τις παρακάτω συμβουλές ενδιαφέρουσες:

  1. Ένας βασικός κανόνας είναι να θέτεις πάντα τον ορίζοντα παράλληλα με το κάδρο σου. Πολλές φορές, έχουν τραβηχτεί υπέροχες φωτογραφίες που όμως «χάνουν» σε ποιότητα λόγω στραβού ορίζοντα.
  2. Εκμεταλλεύσου τις περίεργες καιρικές συνθήκες – όταν οι άλλοι αποφεύγουν την επίσκεψη στη θάλασσα, εσύ πάρε τον εξοπλισμό σου και φωτογράφισε τη θάλασσα με τον άγριο άνεμο και τα ψηλά κύματα.
  3. Απόφυγε το flash και εμπιστεύσου τα φυσικά χρώματα του περιβάλλοντος. Έτσι η λήψη σου θα είναι πιο ζωντανή, πιο ρεαλιστική και λιγότερο «κατασκευασμένη».
  4. Στηρίξου πάνω του: με το flash mode off, οι κουνημένες φωτογραφίες μπορούν να σε απογοητεύσουν. Γι’ αυτό, εμπιστεύσου ένα τρίποδο για να κρατήσει σταθερό το κάδρο σου.
  5. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις και τις ασπρόμαυρες λήψεις, προσδίδοντας έναν πιο καλλιτεχνικό τόνο στις φωτογραφίες σου.
  6. Φρόντισε να κρατάς το φακό καθαρό από την άμμο και τα σκουπιδάκια του αέρα διότι μπορεί να καταστρέψεις την ποιότητα του γυαλιού άρα και των λήψεών σου.
  7. Αν είσαι κάτοχος μιας DSLR μηχανής, μπορείς να δοκιμάσεις και τα UV φίλτρα μιας που σε βοηθούν να προστατεύσεις τους φακούς σου πιο εύκολα.

Φωτό από: FerienDealZ.de

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons