ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Το καθεστώς της ψεύτικης ομορφιάς: ό,τι δε σου αρέσει, το αλλάζεις.

Post by: 17/04/2019 0 comments

Όλες οι γυναίκες είμαστε φιλάρεσκες. Δε γνωρίζω άνθρωπο, που να μην τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός ή να λαμβάνει φιλοφρονήσεις από τον περίγυρό του. Παρόλα αυτά, διανύουμε μια εποχή που ό,τι δεν αρέσει, μπορεί να αλλάξει. Και αυτό το παρατηρούμε κυρίως στις γυναίκες, που τολμούν με μεγαλύτερη ευκολία τις κοσμητικές αλλαγές – «βελτιώσεις» συγκριτικά με τους άντρες. Η δε εξέλιξη της αισθητικής ιατρικής και μάλιστα οι πλέον προσιτές τιμές των επεμβάσεων, έχουν λειτουργήσει ενθαρρυντικά υπέρ αυτής της τάσης: του να αλλάζεις τον εαυτό σου, μέχρι να ικανοποιήσεις τα standards των καιρών – των trends.

Αλήθεια, αξίζει να θυσιάσεις την εικόνα που σου έδωσαν η φύση και τα γονίδια στο βωμό της μόδας; Είναι τελείως διαφορετικό να επισκεφτείς ένα ιατρείο Αισθητικής Ιατρικής για να «διορθώσεις» κάτι στην εμφάνισή σου που δυσκολεύει την καθημερινότητά σου και επιβαρύνει την ψυχολογία σου από το να είσαι μια φυσική ομορφιά και να μετατρέπεσαι σε μια άλλη Kardashian.

Και ξεκινάμε:

  • Μέτωπο: Botox; Μα είναι lunch break treatment. Θεραπεία που ξεκινάει από την ηλικία των 20 – και ας μην υπάρχει εμφανής λόγος.
  • Φρύδια: Ζωγραφίζουμε με μολύβι άλλο φρύδι πάνω από το φρύδι μας για να μοιάζουμε περισσότερο στις beauty queens του Instagram. Ή κάνουμε μόνιμο τατουάζ το σχήμα αυτό, κουβαλώντας το για πάντα.
  • Μύτη: Ζωγραφίζουμε με ειδικά τρικ μια πιο λεπτή μύτη, φωτοσκιάζοντας δημιουργούμε μια άλλη μύτη πάνω από τη δική μας.
  • Μάτια: Εννοείται ψεύτικες βλεφαρίδες. Όσο πιο μεγάλες τόσο καλύτερες. Για να γαργαλάνε το ζωγραφισμένο μας φρύδι.
  • Χείλη: Δεν έχει σημασία αν έχεις σαρκώδη χείλη – πραγματικά βλέπω παραδείγματα γυναικών με πλούσια χείλη που με τις παρεμβάσεις τους, έχουν μεταμορφωθεί σε ψάρια. Και παρά το χιούμορ στην προσέγγιση, είναι στην πραγματικότητα τραγικό. Υαλουρονικό οξύ μέχρι να γίνουν Kylie Jenner.
  • Πρόσωπο: Νήματα, υαλουρονικό οξύ, fillers, για να τσιτώσουν το δέρμα, για να δημιουργήσουν γωνίες, ζυγωματικά, ιδανικές περιοχές για το περιβόητο contouring.
  • Δόντια: Λευκά σαν το λευκό του χιονιού όταν το βλέπει ήλιος και όψεις ρητίνης που θυμίζουν μασέλα – άλλωστε έτσι δε μοιάζουν οι celebrities; Θα το κάνουμε και εμείς οι κοινές θνητές.
  • Σώμα: Πλαστική χειρουργική που θα δώσει εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα που μπορούν να προσεγγιστούν σταδιακά με την άθληση. Μπούστο που πρέπει να ξεχωρίζει, fillers στα οπίσθια για να θυμίζουμε την J. Lo, τατουάζ παντού για να είμαστε in fashion.

Άραγε το κείμενο φαντάζει υπέρ του δέοντος καυστικό ή και υπερβολικό; Μια σύντομη περιήγηση στο Instagram θα δώσει εύκολα την απάντηση. Κυρίως, υπογραμμίζει τη συμπεριφορά των νέων γυναικών, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη φρεσκάδα της φυσικής ομορφιάς και καταστρέφουν την εικόνα τους υιοθετώντας μια μαζική μάσκα. Οι μεγαλύτερες ηλικίες, συνήθως έχουν τον αυτοέλεγχο σε αυτές τις τάσεις (συνήθως). Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να αφήσω εδώ αυτό το ερώτημα: Πού πήγε άραγε η όμορφη αίσθηση αυθεντικότητας που μας κατακλύζει όταν αποδεχόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε; Πώς θα ξεχωρίσουμε εν τέλει, αν όλες – όλοι μοιάζουμε μεταξύ μας;

Φωτό από: Pinterest

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons