ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Ο Δεκέμβριος θέλει τον κηπουρό του: 9 tips για τα φυτά σου

Post by: 02/12/2017 0 comments

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και προετοιμασία στη φροντίδα των φυτών! Για αυτό και εμείς μαζέψαμε τις κυριότερες συμβουλές για εσάς, ώστε να γίνετε περίφημοι κηπουροί στις δυσκολότερες μέρες του χειμώνα!

  1. Τις γιορτινές ημέρες, οι επισκέψεις στο σπίτι πληθαίνουν – πράγμα που σημαίνει ότι ανοιγοκλείνουμε συχνότερα την πόρτα, επιτρέποντας σε κρύα ρεύματα αέρα να εισβάλλουν μέσα. Τα κρύα ρεύματα ταλαιπωρούν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουν τα πιο ευαίσθητα από αυτά. Μετακινήστε λοιπόν τις γλάστρες σας σε πιο προστατευμένα σημεία (και μακριά από τα σώματα του καλοριφέρ).
  2. Η θερμοκρασία κοντά στα τζάμια πέφτει πολύ χαμηλά κατά τη νύχτα, για αυτό απομακρύνετε τα φυτά σας από τα τζάμια μετά τη δύση του ηλίου.
  3. Καθαρίστε τα φύλλα των φυτών σας και την εξωτερική επιφάνεια της γλάστρας, καθώς και τα πιατάκια – απομακρύνετε τη μούχλα που μπορεί να βλάψει και τα φυτά και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.
  4. Μπορείτε να μεταφέρετε μέσα στο σπίτι, όσα φυτά μπαλκονιού δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τοποθετήστε τα σε διάφορες θέσεις για να προσαρμοστούν στις νέες, διαφορετικές συνθήκες.
  5. Καλύψτε τα φυτά σας με πλαστικά φύλλα και σπάγκο πριν η θερμοκρασία πέσει πολύ χαμηλά.
  6. Απομακρύνετε το περισσευούμενο νερό που κάθεται στα πιατάκια γιατί θα οδηγήσει σε σάπισμα των ριζών. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τούβλο κάτω από τη γλάστρα σας μέσα στο πιατάκι ώστε ο πάτος της γλάστρας να μην πατάει στο νερό ακόμα κι αν βρέχει συνεχώς.
  7. Έξυπνο tip: για να μην “πιτσιλάνε” με λάσπη τη βεράντα σας οι σταγόνες της βροχής, βάλτε βότσαλα στην επιφάνεια του χώματος.
  8. Ολοκληρώστε το κλάδεμα των φυλλοβόλων δένδρων και προσθέστε τύρφη γύρω από τους κορμούς για να προστατέψετε τις ρίζες τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
  9. Αν έχετε βουκαμβίλιες στον κήπο σας, προστατεύστε τις από την παγωνιά τυλίγοντάς τες με πλαστικά φύλλα. Αν έχετε τριανταφυλλιές, μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουν να ανθίζουν ακόμα και μέσα στο χιόνι!

Πηγή συμβουλών: www.valentine.gr

Φωτό από: ArteLaser21

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons