ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

5 ιδανικά φυτά για να ομορφύνουν το μπάνιο σας!

Post by: 04/12/2021 0 comments

Αυτό το άρθρο θα φανεί πολύ χρήσιμο σε εσένα που θέλεις να δώσεις μια εξωτική ή …πράσινη νότα στο μπάνιο σου αλλά φοβάσαι πως ό,τι φυτό και να διαλέξεις, θα το καταστρέψεις. Οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού σου είναι συγκεκριμένες: συνήθως μέτριος φωτισμός και υψηλή υγρασία. Συνθήκες δηλαδή που για πολλά φυτά είναι δυσάρεστες, που για ορισμένα όμως είναι οι ιδανικές για να αναπτυχθούν. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

Ζαμιοκούλκας

Ή αλλιώς ζάμια. Είναι ένα φυτό που μπορείς να «σκοτώσεις» μόνο από την πολλή φροντίδα, δηλαδή αν το «κατσιάσεις» με πολύ νερό ή πείραγμα στο χώμα. Θέλει ελάχιστο πότισμα και να είναι μακριά από θερμαντικά σώματα, όπως καλοριφέρ, σόμπα κτλ. Κατά τα άλλα φιλτράρει τον αέρα και δίνει μια πανέμορφη νότα στο χώρο. Λόγω της ανθέκτικότητάς του ως φυτό, μπορεί να τοποθετηθεί και σε μπάνια που έχουν λίγο φως.

Βιγόνια

Σίγουρα δεν είχες φανταστεί πως η βιγόνια θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα μπάνιο. Είναι ένα φυτό που θα σου χαρίσει τα όμορφα άνθη του από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Αγαπά τις ημισκιερές θέσεις, τη σχετική υγρασία, τον καλό αερισμό, οπότε καλό είναι να τοποθετηθεί κοντά σε παράθυρο ώστε να αποφύγουμε την ανάπτυξη ασθενειών.

Ντιφενμπάχια

Ένα φυτό που εύκολα το αγαπάς αλλά δύσκολα το προφέρεις! Δώσε του μόνο έμμεσο φως και πότισμα όποτε ξεραίνεται το χώμα του. Δεν του αρέσουν οι πολύ υψηλές ή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες – σε αυτή την περίπτωση θα δείξει τη δυσαρέσκειά του χάνοντας το έντονο χρώμα των φύλλων του.

Τηλέγραφος

Παρότι δεν έχει «sexy όνομα», κλέβει την παράσταση ως πολυετές τροπικό αναρριχώμενο φυτό, ιδιαίτερα ανθεκτικό, με χαρακτηριστικά φύλλα, που τα συναντάμε σε ποικιλία χρωμάτων: μωβ, κόκκινο, ροζ, πράσινο. Ο τηλέγραφος δε χρειάζεται πολύ φως και αναπτύσσεται καλύτερα σε ημισκιερές θέσεις αφού το άμεσο και πολύωρο ηλιακό φως «σβήνει» το έντονο χρώμα των φύλλων του. Χρειάζεται σχετικά υγρό περιβάλλον, οπότε θα αγαπήσει μια θέση στο μπάνιο σου, αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που κάνουν μπάνιο σε συνθήκες «σάουνας».

Γκουσμάνια

Όταν το ακούς, νομίζεις ότι πρόκειται για ήρωα χλαπάτσας που παίζουν τα παιδιά. Όταν το δεις όμως εντυπωσιάζεσαι με την εξωτική του όψη. Συγγενεύει με τον ανανά και διαφέρει χάρη στο χρωματιστό του μίσχο. Αγαπάει το  ζεστό και υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθεί και δε θέλει απευθείας ηλιακό φως. Εκτός από την υπέροχη μορφή του, διαθέτει και πολύτιμες ιδιότητες καθαρισμού της ατμόσφαιρας από τοξικές ουσίες και ακτινοβολία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons