ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Τα 5 Βάναυσα στάδια που περνάει καθημερινά όποιος μισεί το πρωινό ξύπνημα

Post by: 11/01/2017 0 comments

Το άρθρο αυτό, το εμπνεύστηκα από την περιπετειώδη επίσκεψή μου σε παράρτημα του ΙΚΑ. Είναι γνωστό τοις πάσι, πως για να μπορέσεις να εξυπηρετηθείς στο τμήμα Παροχών οποιουδήποτε παραρτήματος ΙΚΑ, θα πρέπει να στηθείς στην ουρά τουλάχιστον μισή ώρα πριν ανοίξει – πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον 07:30 θα πρέπει να είσαι στην πόρτα του κτιρίου, δηλαδή να έχεις ήδη παρκάρει, να έχεις πάρει καφέ (για να κρατήσεις ανοιχτά τα βλέφαρα) και να είσαι σε ψυχολογική ετοιμότητα. Ωραία όλα αυτά – πώς ξυπνάς όμως;

Το άρθρο αυτό, αφιερώνεται σε όλους εκείνους που περνούν ένα δράμα, σε κάθε πρωινό εγερτήριο..!

Στάδιο 1

Το άκουσμα του πρώτου ξυπνητηριού

Είναι ο ήχος της κόλασης. Είναι ο πιο σιχαμένος θόρυβος που έχει εφευρεθεί ποτέ. Όσα ringtones και να αλλάξεις, από αγαπημένα σου τραγούδια μέχρι τιτιβίσματα πουλιών, θα παραμένει ο πιο εκνευριστικός επαναλαμβανόμενος ήχος του κόσμου. Φυσικά πατάς το snooze.

Στάδιο 2

Το άκουσμα του δεύτερου ξυπνητηριού

Mε το άκουσμα του δεύτερου ξυπνητηριού αναρωτιέσαι ποιο κοσμικό κόλπο σε κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα σου, λέγοντάς σου πως πέρασαν κιόλας 10 λεπτά μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Αρχίζεις, ενώ λαγοκοιμάσαι, να φιλοσοφείς για την έννοια του χρόνου και λίγο πριν μεταβείς σε έναν ύπουλο κυκεώνα πρωινών ονείρων και χάσεις όλα σου τα πρωινά ραντεβού, συνειδητοποιείς πως αν δεν σηκωθείς ΤΩΡΑ, θα έχεις πρόβλημα.

Στάδιο 3

Η πρώτη απόπειρα αποχωρισμού από το ζεστό κρεβάτι

Ακόμα δεν μπορώ να ορίσω τις εκτάσεις της δύναμης που απαιτείται για να αποχωριστεί κάποιος το ζεστό του πάπλωμα για να πατήσει στο κρύο πλακάκι. Επίσης δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω ακόμα, πώς ενώ μου παίρνει μισή ώρα μέχρι να βολευτώ πριν πέσω για ύπνο το βράδυ, την ώρα που επιχειρώ να σηκωθώ το πρωί, το μαξιλάρι φαντάζει πιο άνετο και πουπουλένιο από ποτέ.

Στάδιο 4

Το fast forward των κινήσεων σε μηδενικό χρόνο

Μία το snooze, μία οι φιλοσοφίες, η ώρα έχει περάσει. Πρέπει σε πολύ λίγα λεπτά να προλάβεις να πλυθείς, να ντυθείς, να γίνεις άνθρωπος κοινώς. Αλλά συνήθως τα πολύ λίγα λεπτά, δεν είναι ποτέ αρκετά, οπότε έχεις αργήσει και βλέπεις τον Λουκιανό Κηλαηδόνη σε ένα φανταστικό συννεφάκι να σου τραγουδάει περιπαικτικά: “Αν κοιμηθώ νωρίς θα σηκωθώ νωρίς, θα ξεκινήσω νωρίς και θα παρκάρω νωρίς, αν κοιμηθώ αργά, θα σηκωθώ αργά κι όταν θα ψάχνω για θέση θα ‘ν’ αργά”.

Στάδιο 5

Η αντιμετώπιση του έξω κόσμου

Το πρόσωπό σου εκείνες τις πρώτες πρωινές ώρες, λειτουργεί το ίδιο απωθητικά προς τον έξω κόσμο, όσο λειτουργούν κι αυτές οι έντονες κόκκινες βούλες στο δέρμα δηλητηριωδών σαυρών στη ζούγκλα προς τους θηρευτές τους. Όλοι οι οδηγοί της Ελλάδας αξίζουν και από έναν όχι και τόσο κολακευτικό χαρακτηρισμό, νιώθεις πως όλα είναι εναντίον σου και σκέφτεσαι με όλο σου το “είναι” πως θα έπρεπε να είσαι ακόμα πίσω στο κρεβάτι σου για τις επόμενες 3 ώρες. Καμιά ποσότητα καφεΐνης δεν είναι ικανή να σε φέρει σε λειτουργία ON & ROCKING.

Αν κι εσύ θέλεις το χρόνο σου για να γίνεις Κοινωνικά Αποδεκτός τα πρωινά, αν λατρεύεις τον ύπνο και μισείς ακράδαντα το ξυπνητήρι, αν χρειάζεσαι γερανό για να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι, μοιράσου μαζί μας τις σκέψεις και τις ζοφερές σου εμπειρίες!

Φωτό από: k–k.club

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons