ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Συνέντευξη: Ο Κωνσταντίνος Κατσαντώνης του Infinity Fitness μας παρουσιάζει το “Fitness για όλους”

Post by: 18/01/2017 0 comments

Μια και πέρασαν οι γιορτές, αρχίζουμε φανατικά fitness. Μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Κατσαντώνη, έναν ιδανικό εκπρόσωπο του fitness και ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Infinity Fitness για να σας παρουσιάσουμε τα οφέλη της γυμναστικής για όλους και για κάθε σωματική ανάγκη. Ο ίδιος, αποκαλύπτει πτυχές πειθαρχίας, που αφορούν στις πολλές του δραστηριότητες, δίνοντας έναυσμα για έμπνευση!

 
SPOR-YGEIA-EYEXIA-FATOYROY-SYNENTEYXH-KATSANTONHS1

 1. Πώς μεταπήδησες από τη Γεωλογία στον Αθλητισμό και τι συνέβαλε στην απόφαση αλλαγής σταδιοδρομίας;

Από μικρό παιδί ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ, με το οποίο ασχολούμαι επαγγελματικά από τα 17 μου. Οπότε, ο αθλητισμός πάντα ήταν κομμάτι της ζωής μου, της καθημερινότητας μου και με γοήτευε πάρα πολύ! Σίγουρα σε κάποιον φαντάζει σαν μια μεγάλη στροφή στην καριέρα μου, αλλά για μένα ήταν απλά θέμα επιλογής να συνεχίσω το αντικείμενο στο οποίο “άνηκα” πάντα.

 
SPOR-YGEIA-EYEXIA-FATOYROY-SYNENTEYXH-KATSANTONHS2

 1. Έχεις δημιουργήσει το “Infinity Fitness” στο Χολαργό. Με ποια επιχειρήματα θα προσπαθούσες να πείσεις κάποιον να αγκαλιάσει τη γυμναστική, όχι πια σαν μόδα, αλλά σαν μια πραγματική, ωφέλιμη ανάγκη;

Τα επιχειρήματα είναι διαφορετικά ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Ο κάθε ένας έχει εντελώς διαφορετικές ανάγκες, στόχους άρα και διαφορετική προσέγγιση. Σαν ένα πολύ γενικό επιχείρημα μπορώ να πω σε κάποιον απλά να κάνει ένα δώρο στο σώμα του. Το αξίζει γιατί αυτό τον κουβαλάει κάθε μέρα (χαριτολογώντας πάντα)!

 

 1. Πόσο καλό κάνει τελικά η ευεξία στο σώμα και την ψυχολογία μας, σε αριθμούς;

Για να μην αναφερθώ σε επιστημονικές έρευνες που το αποδεικνύουν περίτρανα και πλατειάσω, θα έλεγα ότι μόνο από την καθημερινή μου εμπειρία κάνει 1000% καλό.. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι λειτουργικός στις καθημερινές του υποχρεώσεις αν δεν έχει ψυχολογική και σωματική ευεξία.

 

 1. Είσαι απόφοιτος τουπιο σημαντικού εκπαιδευτικού φορέα κατάρτισης επαγγελματιών Fitness Instructors,ΑF Studies, κάτοχος του διπλώματος Advanced, πιστοποιημένος προπονητής bosu, TRX και kettlebell. Ακόμα υπήρξες επαγγελματίας αθλητής μπάσκετ τα τελευταία 14 χρόνια. Ποια ήταν τα κίνητρά σου που σε βοήθησαν να χτίσεις αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο στον τομέα της άθλησης;

Τα κίνητρά μου ήταν τα πιο απλά αλλά και ειλικρινή. Η τεράστια αγάπη μου και το πάθος μου για τον αθλητισμό και το fitness.

 
SPOR-YGEIA-EYEXIA-FATOYROY-SYNENTEYXH-KATSANTONHS3

 1. Εκτός των άλλων, έχεις υπηρετήσει και στην Προεδρική Φρουρά. Υπάρχει κάποια ιστορία / εμπειρία που αξίζει να μοιραστείς μαζί μας;

Ναι… η θητεία μου στην προεδρική φρουρά είναι κάτι που θα μείνει στο μυαλό  και στην καρδιά μου για πάντα. Ιστορίες έχω πάρα-πάρα πολλές, οπότε δε θα αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη, γιατί αν αρχίσω δε θα τελειώσω ποτέ. Απλά θα ήθελα να δηλώσω τυχερός και ευγνώμων για τα άτομα που γνώρισα εκεί μέσα.

 

 1. Μπορείς να μας χαρίσεις ένα Success Story που βίωσες στον εαυτό σου ή σε άλλους, ικανό να εμπνεύσει όποιον αθλείται, ώστε να μην τα παρατήσει;

Success story δικό μου δε θα ήθελα να μοιραστώ, όμως θα μοιραστώ ενός αθλητή μου (δε θα δώσω όνομα) ο οποίος ήρθε μία μέρα στο Infinity Fitness με τρομακτικό πρόβλημα στον αυχένα. Δεν μπορούσε σχεδόν καθόλου να κουνήσει το λαιμό του και είχε 24 ώρες το 24ωρο φριχτούς πόνους. Καταφέραμε με σωστή δουλειά και υπομονή, να είναι πολύ λειτουργικός. Μπορεί και παίζει πλέον τένις και να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου μία μέρα που ήρθε για προπόνηση και πριν ξεκινήσουμε με πήρε συγκινημένος μια αγκαλιά και μου είπε “Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ και σου είμαι ευγνώμων γιατί έκανες έναν πατέρα να μπορεί να ξαναπαίξει με τα παιδιά του”.. Πραγματικά ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου.

 
SPOR-YGEIA-EYEXIA-FATOYROY-SYNENTEYXH-KATSANTONHS4

 1. Ποιοι πιστεύεις πως είναι οι λόγοι που η λειτουργική γυμναστική (Cross Functional Training) γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στα γυμναστήρια;

Η απάντηση είναι ο ίδιος ο τίτλος της. Λέγεται λειτουργική γιατί με την κατάλληλη χρήση της και με τον κατάλληλο προπονητή μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες οποιουδήποτε ασκούμενου σε οποιοδήποτε επίπεδο μπορεί να βρίσκεται, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη, λάστιχα, ιμάντες και άλλα, και μόνο με το βάρος του σώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους πάντες, από αρχάριο μέχρι επαγγελματία αθλητή.

 

 1. Μπορείς να μας δώσεις μια καθοδήγηση για την ιδανική γυμναστική ανά ηλικία;

Αυτό είναι πολύ σχετικό. Υπάρχουν παιδιά 20 χρονών που λόγω επιπέδου δεν μπορούν να γυμναστούν πάνω 2-3 φορές τη βδομάδα και άνθρωποι 40-45  ετών είναι τόσο προχωρημένοι, που κάνουν κάθε μέρα γυμναστική…όλα έχουν να κάνουν με τον κάθε ασκούμενο χωριστά.

 

 1. Υπάρχει άραγε fitness για όλους;

Σαφώς…Το fitness με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να έρθει στα μέτρα και στα θέλω οποιουδήποτε ανθρώπου. Το καλό με το fitness είναι ότι δεν έχει περιορισμούς και νόρμες. Είναι άπειρο και ευέλικτο.

 
SPOR-YGEIA-EYEXIA-FATOYROY-SYNENTEYXH-KATSANTONHS5

 1. Πού βρίσκεις την ευτυχία;

Σαφώς ένα τεράστιο κομμάτι της ευτυχίας μου κρύβεται στη δουλειά μου. Το δέσιμο που αποκτάω με τόσα άτομα, η αγάπη που εισπράττω, αλλά και η χαρά που παίρνω από το να βλέπω τα αποτελέσματα στον κάθε ένα είναι τεράστια. Πέραν από αυτά, τη βρίσκω στην οικογένειά μου που υπεραγαπώ, καθώς και στους φίλους μου που είμαστε μαζί 25 χρόνια.

 

 1. Ποιο είναι το προσωπικό σου motto;

Το προσωπικό μου, καθώς και του Infinity Fitness είναι “strive for progress, not perfection”. Δυστυχώς οι πιο πολλοί στις μέρες μας κοιτάνε την  “εύκολη” τελειότητα χωρίς πραγματικά να συνειδητοποιούν πως αυτή κρύβεται στην σκληρή προσπάθεια.

Infinity Fitness

Αγίου Ιωάννη Θεολόγου 36-38

Χολαργός 15561

Τηλέφωνο: 211 4056024

www.infinityfitness.gr

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 23:00

Σάββατο 10:00 – 16:00

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons