ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Εκπαίδευσε τον εγκέφαλό σου μέσα σε 30 ημέρες!

Post by: 04/12/2019 0 comments

Θες καλύτερη μνήμη; Θες να παίρνεις πιο εύκολα σωστές αποφάσεις; Θες να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικών παθήσεων; 3 πυρήνες δράσης, θα αλλάξουν τη ζωή σου. Αν αρχίσεις να τους εφαρμόζεις από σήμερα, θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα σε 1 μήνα από τώρα!

Οι 3 πυρήνες δράσης:

1. Αποσυμφόρησε τον εγκέφαλό σου

2. Κατέβασε διακόπτες

3. Εκπαίδευσε το μυαλό σου

Ήξερες ότι ο εγκέφαλός μας φτάνει στην κορυφή της απόδοσης στις ηλικίες 16-25; Από εκεί και μετά, ξεκινάει η …πτώση, αφού δυσκολευόμαστε πολύ να θυμηθούμε ονόματα, αριθμούς ή ακόμα και τι φάγαμε χτες το μεσημέρι. Παρόλαυτα, υπάρχουν τρόποι να αντιστρέψουμε αυτή την κατηφόρα, ακολουθώντας τα παρακάτω tips και να μειώσουμε το ρίσκο ανάπτυξης άνοιας κατά 33%.

  • Αν και ο εγκέφαλός μας μπορεί να αποθηκεύσει τόση πληροφορία, όση κυκλοφορεί σε ολόκληρο το διαδίκτυο (ουάου), οι επιστήμονες συστήνουν να μην τον υπερφορτώνουμε. Με την υπερφόρτωση το μυαλό μας κινδυνεύει να χάσει νευρώνες και να μειωθούν οι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Ξεσκαρτάρουμε τον εγκέφαλό μας από περιττή πληροφορία, για να έχουμε ένα πιο κοφτερό μυαλό.
  • Ψηφιακή αποτοξίνωση. Μπορεί το κινητό μας να μας συνδέει με τόσα πράγματα (social media, κλήσεις κτλ), όμως στην πραγματικότητα δεν κάνει και τόσο καλό στον εγκέφαλό μας, μάλιστα δημιουργεί εθισμό. Άσε το κινητό σπίτι όταν βγεις για τρέξιμο – αν σου φαίνεται παράλογο, σκέψου πώς ζούσες πριν μπουν τα κινητά τηλέφωνα στη ζωή μας.
  • Η σωματική άσκηση βοηθάει πολύ στο σκοπό μας. Ένα Πανεπιστήμιο του Cambridge δημοσίευσε μελέτη, που αποδεικνύει ότι το jogging για παράδειγμα 2 φορές την εβδομάδα προκαλεί την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων που συνδέονται με τη μνήμη.
  • Τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να προκαλέσουν γήρανση του εγκεφάλου μας κατά 1,5 έτος (Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison). Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, καλό είναι να αποφύγουμε και τις αγχωτικές καταστάσεις, υπερβολικές δεσμεύσεις, ατέλειωτες to-do λίστες, που σίγουρα μάς κάνουν να ξεχνάμε όσα μάθαμε.
  • Αντιμετώπισε τη φωνή που σου λέει πως πρέπει συνεχώς να «κινείσαι», με ακινησία. Πολλές φορές δεν μπορούμε να μείνουμε ξαπλωμένοι, κάνοντας τίποτα, ούτε για 5’. Κάτι μέσα μας, μας αγχώνει, προστάζοντάς μας να κάνουμε εκείνη τη δουλειά, την άλλη κτλ. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με μια ηρεμία και μια ακινησία, με ανάπαυση, με μια βαθιά αναπνοή. Αυτό δίνει χώρο και χρόνο στον εγκέφαλό μας να παράξει φρέσκες σκέψεις και να βρει πιο εύκολα λύση στα προβλήματά.
  • Διάβασε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς! Το διάβασμα διατηρεί τον εγκέφαλό μας νέο, αφού με κάθε σελίδα ανάγνωσης, το μυαλό μας αποθηκεύει και διαχειρίζεται πληροφορίες, κρατώντας μας σε μια υγιή εγρήγορση!

Φωτό από: yasminroohi

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons