ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

10 + 1 Θαυματουργές Ιδιότητες του Μελιού

Post by: 12/04/2017 0 comments

Στην Ελλάδα, το μέλι κυριαρχεί και βασιλεύει, με αυθεντικά χαρακτηριστικά όχι μόνο στη γεύση αλλά και στα οφέλη. Όλοι γνωρίζουμε πως συμβάλει στην καλή υγεία, πόσοι από εμάς όμως ξέρουμε όλα τα παρακάτω;

 

 1. Οι Αρχαίοι Έλληνες έδιναν μεγάλη βάση στις ευεργετικές του ιδιότητες: Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι οι άνθρωποι που τρώνε μέλι αποκτούν ζωηρό χρώμα, ο Πυθαγόρας ότι το μέλι εξαφανίζει τη σωματική κόπωση, ο Δημόκριτος ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που το καταναλώνουν, διατηρούν το νεανικό σφρίγος τους.
 1. Αλλά και οι Αιγύπτιοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Σύριοι και οι Χετταίοι είχαν από την αρχαιότητα εντάξει το μέλι ως θεραπευτικό μέσο στη διατροφή τους.
 1. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μέλι χρησιμοποιήθηκε ως βάλσαμο από τους τραυματίες του ρώσικου στρατού για την επούλωση των πληγών τους. Αυτό γιατί, λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε νερό, αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Έτσι όταν τοποθετείται σε πληγές, βοηθά το μολυσμένο ιστό να αφυδατωθεί, αποτρέποντας τη μόλυνση.
 1. Το μέλι «manuka» από το φυτό Scoparium leptospermum, χρησιμοποιείται σε χειρουργικές γάζες για την επούλωση πληγών από πλαστικές επεμβάσεις.
 1. Αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδης δράση μέσω κλινικών ερευνών και βιοχημικών αναλύσεων. Με την επάλειψη των πληγών με μέλι παρατηρείται υποχώρηση της φλεγμονής και του οιδήματος γύρω από την πληγή και μείωση του πόνου.
 1. Διαθέτει επίσης σημαντική αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην υψηλή ωσμωτικότητα, το χαμηλό pH και την περιεκτικότητά του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 1. Βοηθάει και στο hangover: Η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε φρουκτόζη, βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ πιο γρήγορα.
 1. Ενισχύει την αθλητική απόδοση: επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη μελιού παρέχει άμεσα υδατάνθρακες, που βελτιώνουν την αντοχή, όπως και τα υδατανθρακικά ποτά ή gels που χρησιμοποιούν εντατικά πολλοί αθλητές.
 1. Χάρη στο σίδηρο και το χαλκό που περιέχει, το μέλι αυξάνει και το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης.
 1. Η αλκαλικότητα του μελιού μειώνει την οξύτητα του στομάχου προστατεύοντας από έλκη. Ακόμα, θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά
 1. Τέλος, το μέλι, μιας που περιέχει πολύ λίγη πρωτεΐνη και σχεδόν καθόλου αλάτι, βοηθάει οργανισμούς με παθήσεις νεφρών, καθώς είναι και διουρητικό.

Μέλι παντού στην Ελλάδα!

Προτείνουμε βιολογικό μέλι, καθώς είναι αγνό και με πλούσια γεύση. Όμως, φυσικά μπορούμε να προμηθευτούμε και το πλούσιο μέλι ΑΤΤΙΚΗ, μιας που:

 • 2000 μελισσοκόμοι της ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ συλλέγουν το μέλι σε όλη την Ελλάδα και επιλέγονται οι καλύτερες ποικιλίες.
 • Τα εξειδικευμένα τμήματα Οργανοληπτικού Ελέγχου και Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας διασφαλίζουν το μέλι ως προς την ποιότητα, την προέλευση, τη γεύση, το χρώμα και το άρωμά του.
 • Το μέλι ΑΤΤΙΚΗ συσκευάζεται, έτσι ώστε να διατηρούνται αναλλοίωταη γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά του.

 

Φωτό από: Csepel.info / facebook Μέλι Αττική

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons