ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι μπορεί να πάει στραβά στις διακοπές;

Post by: 10/07/2019 0 comments

Υπάρχει ένας νόμος που λέει πως «αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Και όσο και αν το μισούμε αυτό το νόμο, εκείνος γυρνάει περιπαιχτικά προς το μέρος μας και βγάζει τη γλώσσα του. Κεφάλαιο: Διακοπές, λοιπόν. Είτε είναι καλοκαιρινές, είτε χειμερινές, οι διακοπές είναι κάτι σαν ιεροτελεστία, ειδικά για εμάς τους Έλληνες που λατρεύουμε να κάνουμε μακροσκελή διαλείμματα, απλά και μόνο για να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και όλου του πλανήτη (είμαι σίγουρη πως μπορούμε να βρούμε και άλλους λόγους).

Τι συμβαίνει λοιπόν στην ψυχολογία μας και σε όλο μας το είναι, όταν κάτι πάει στραβά στις διακοπές; Ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, μιας που σίγουρα όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι έστω με μία αναποδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Ας δούμε μερικές από αυτές τις αναποδιές, έτσι για να είμαστε πιο εύθυμοι μελλοντικά όταν τις ξανασυναντήσουμε!

Here we go:

  1. Κάνουμε κράτηση μέσω πλατφόρμας καταλυμάτων και πετυχαίνουμε ένα τελευταίο δωμάτιο σε διαθεσιμότητα. Κάνουμε κράτηση ηλεκτρονικά και αφού πανηγυρίζουμε, λαμβάνουμε ένα email για άκυρη κράτηση, γιατί ο ξενοδόχος δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως την πλατφόρμα και μας αραδιάζει ένα κάρο ψέματα, αντί να μας πει «δεν έχω δωμάτιο». Μας αφήνει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να το καταλάβουμε μόνοι μας, σιχτιρίζοντας. Το αποτέλεσμα είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με λιγότερες επιλογές καταλυμάτων αλλά και με τα δικαιολογημένα μας νεύρα (true story).
  2. Πηγαίνουμε προς το λιμάνι και χάνουμε το καράβι γιατί αλλάξαμε τσάντα πριν λίγες μέρες και τα εισιτήριά μας χουχουλιάζουν σε άλλη τσάντα – μη σου τύχει.
  3. Έχουμε κλείσει ένα καταπληκτικό δωμάτιο σύμφωνα με τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Φτάνουμε εκεί και συναντάμε μια καταστροφή – μικρό, απεριποίητο, ασυγύριστο και γενικά πολύ μακριά από τις αρχικές φωτογραφίες, δωμάτιο. Φήμες λένε πως όσοι κρατούν την ψυχραιμία τους σε αυτές τις περιπτώσεις, καταφέρνουν να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους και ψάχνουν άλλο κατάλυμα.
  4. Το δωμάτιό μας συνορεύει με μια πολύτεκνη οικογένεια. Που αρέσκεται στο παιχνίδι. Όλες τις ώρες. Και τις μεσημβρινές. Ειδικά όταν πάμε για λίγο γλυκό ύπνο.
  5. Υπολογίζουμε εμείς οι γυναίκες την περίοδό μας για να μην είναι εμπόδιο στις διακοπές μας και τσουκ! Γλέντι. Απρόσμενη περίοδος νωρίτερα. Για πολλές γυναίκες αυτό μπορεί να καταστρέψει όλες τις ημέρες των διακοπών (ειδικά των καλοκαιρινών).
  6. Επιλέγουμε το πιο in εστιατόριο του μέρους που έχουμε επισκεφθεί. Περνάμε τις επόμενες ώρες με συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, φλερτάροντας με τη δηλητηρίαση.
  7. Συναντούμε απρόσμενες καιρικές συνθήκες – καλοκαίρι με βροχές ή χειμώνα με χιόνια που μας αποκλείουν στο ξενοδοχείο ολημερίς.
  8. Μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο και σκάει το λάστιχο. Το σενάριο χειροτερεύει αν οι επιβάτες είναι αποκλειστικά γυναίκες.
  9. Χάνουμε το διαβατήριό μας και μάλιστα λίγο πριν την πτήση μας (αυτό δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι).
  10. Ρίχνουμε έναν τεράστιο καυγά με την παρέα μας, με αποτέλεσμα να επιστέψουμε νωρίτερα στη βάση μας, solo, αναθεματίζοντας την ώρα και τη στιγμή που αποφασίσαμε να βγούμε από το σπίτι μας. Σπίτι μου, σπιτάκι μου, σπιτοκαλυβάκι μου.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons