ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα αληθινά παράδοξα της συγκατοίκησης με το αμόρε!

Post by: 11/06/2019 0 comments

Έχεις σχέση και συζητάς μεταξύ αστείου και σοβαρού το ενδεχόμενο συγκατοίκησης; Προτού κάνεις το επόμενο βήμα, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ορισμένα πράγματα που θα συμβούν στην καθημερινότητά σου, απλά για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως!

Τα παράδοξα της συγκατοίκησης με το αμόρε που θα αρχίσουν να φαίνονται μετά τον πρώτο καιρού του ενθουσιασμού είναι τα παρακάτω (και μη νομίζεις ότι θα γλυτώσεις από αυτά):

  • Ραντεβού: Τα ρομαντικά ραντεβουδάκια θα λιγοστέψουν, μιας που θα μοιράζεστε τον ίδιο χώρο κάθε μέρα και θα βλέπεστε πολύ περισσότερες ώρες από πριν. Η έξοδος στα πιο in bars θα αντικατασταθεί με βραδιές Netflix.
  • Διακόσμηση: Κοινός χώρος σημαίνει mixed διακόσμηση και αυτό δε θα ήταν αρνητικό, αν δε συγκρούεται η αισθητική σας. Αν όμως εσύ είσαι λάτρης του minimal και εκείνος αγαπάει την υπερβολή, ενδεχομένως συναντήσετε ένα πρόβλημα στην κυριαρχία του διακοσμητικού μοτίβου του κοινού σας χώρου.
  • Συνήθειες: Αν εσύ αγαπάς τον ύπνο, αλλά ο σύντροφός σου αρέσκεται να ξυπνάει με την αυγούλα, θα πρέπει να συνηθίσεις τη νέα κατάσταση. Επίσης, διαφορετικά ενδιαφέροντα μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους, για παράδειγμα, δυνατή μουσική VS ταινίες & σειρές όλη μέρα, τάση για junk food VS μαγείρεμα παραδοσιακών συνταγών κτλ.
  • Απομόνωση: Αν είσαι άνθρωπος που θέλει κάποιες ώρες να μένει μόνος του, δυστυχώς είναι δύσκολο να το πετύχεις αν συγκατοικήσεις με το αμόρε σου σε ένα μικρό σπίτι, πχ γκαρσονιέρα. Η απομόνωση που είχες όταν έμενες μόνη είναι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να θυσιάσεις.
  • Φυσικές ανάγκες: Για τους διακριτικούς τύπους, η συγκατοίκηση μπορεί να συνεπάγεται άγχος στην ικανοποίηση των φυσικών αναγκών. Όμως είναι κάτι που με τον καιρό θα λυθεί, απλά στην αρχή της νέας καθημερινότητας μπορεί να φανεί σαν πρόβλημα.
  • OCD: Που σημαίνει ψυχαναγκασμός. Συγκατοικώ = συνηθίζω και επιβιώνω από τους ψυχαναγκασμούς του συντρόφου μας. Πώς πιέζουμε την οδοντόπαστα, πώς τοποθετούμε τα μανταλάκια, σε ποια τέλεια κατάσταση πρέπει να βρίσκονται τα ριχτάρια του καναπέ κτλ.
  • Το κλειδί: Ποιος άλλος έχει το κλειδί εκτός από το ζευγάρι; Αν το κλειδί πέσει στα χέρια των μαμάδων, χτυπάει συναγερμός. Ξαφνικά μπαίνουν για να αφήσουν φαγητά, να συγυρίσουν κάτι καλύτερα από εσένα κτλ. Αν το κλειδί πέσει και σε φίλους, τότε μιλάμε για κοινόβιο.
  • Δουλειές του σπιτιού: Η σωστή συγκατοίκηση σημαίνει σωστή μοιρασιά στις δουλειές του σπιτιού. Ο ένας μαγειρεύει, ο άλλος απλώνει μπουγάδα, ο ένας πάει super market, ο άλλος σφουγγαρίζει. Αν αυτή η ισορροπία διαταραχτεί, ξεκινούν τα προβλήματα.
  • Κοινά έξοδα: Κοινή ζωή συνεπάγεται κοινά έξοδα. Και τότε ξεκινούν οι γκρίνιες για το πόση ώρα είναι ανοιχτός ο θερμοσίφωνας ή γιατί ήρθε τόσο ανεβασμένος ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ.
  • Εμφάνιση: Αν νομίζεις πως θα μπορείς κάθε μέρα να είσαι σαν την Κιμ Καρντάσιαν μέσα στο σπίτι που ζεις με το σύντροφό σου, σκέψου το ξανά. Θα θες να νιώθεις άνετα, οπότε η κάποτε grande εμφάνιση που είχες όταν βγαίνατε απλά ραντεβού, θα αντικατασταθεί με άνετη φορμίτσα μέσα στο σπίτι που μοιράζεσαι μαζί του κάθε μέρα, όπως θα ισχύσει και για τον ίδιο βέβαια. Ας πούμε, θα δεις τη σχέση σου χωρίς …φίλτρα!

Αν με όλα τα παραπάνω, σε βάλαμε σε σκέψεις, είναι δίκαιο να αναφέρω πως η συγκατοίκηση με έναν άνθρωπο που αγαπάς, εκτός από τα παράδοξα, έχει και τα πολύτιμα στοιχεία της συντροφικότητας, της ζεστασιάς και της ενήλικης πλευράς σου που μπορεί να αγνοούσες… σίγουρα θα σε ανταμείψουν!

Φωτό από: 100posto

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons