ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Κλασικές κόντρες κάθε οικογένειας στις γιορτές

Post by: 09/03/2019 0 comments

Οι οικογένειες όλου του κόσμου έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, αλλά μια ομοιότητα που μπορεί να μείνει σταθερή καθώς τα χρόνια περνούν και που εντείνεται συνήθως στις γιορτές. Και αυτό δεν είναι άλλο, από τις αέναες, εκνευριστικές αλλά ξεκαρδιστικές κόντρες. Αλήθεια, συμβαίνουν τα παρακάτω και στη δική σου οικογένεια;

  • Το πού θα κάνουν γιορτές τα παιδιά είναι υψίστης σημασίας – η κόρη και ο γιος απαγορεύεται να παρτάρουν με φίλους, αν δεν έρθουν σπίτι να δοκιμάσουν τα φαγητά της μαμάς, να πιουν το κρασί που διάλεξε ο μπαμπάς και να τσακωθούν μεταξύ τους για ανούσια αιτία κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν!
  • Κάποια θεία σίγουρα θα σχολιάσει κάτι που θα προκαλέσει ανταγωνισμό ανάμεσα στα αδέρφια – αν είναι μικρής ηλικίας, θα αναφερθεί στους βαθμούς, αν είναι στην εφηβεία, θα αναφερθεί στους έρωτες ή στις σπουδές – πάντα όμως το κάνει με αυτό τον κεκαλυμμένο, ύπουλο τρόπο και φυσικά με μειδίαμα!
  • Η μαμά θα κοντραριστεί με πεθερά – αν υπάρχει – ειδάλλως μπορεί και με την αδερφή της, για το ποια κατέχει τον τίτλο της καλύτερης μαγείρισσας.
  • Η υπερκατανάλωση φαγητού από ένα μέλος οικογένειας, συνήθως από τον μπαμπά, θα γίνει θέμα συζήτησης, λόγω χοληστερίνης ή υπέρτασης. Φυσικά θα ακουστεί το επιχείρημα από την πλευρά του «αν δε θες να τρώω τόσο, τότε γιατί μαγειρεύεις τόσα φαγητά; Ποιος θα τα φάει όλα αυτά;» και πάει λέγοντας..
  • Ηλικία γάμου και δεν έχεις αρραβωνιαστεί ακόμα; Αν είναι και το αίσθημα μαζί σου, την έχει βάψει. Οι μπηχτές από μαμά, θεία και ξαδέρφες για το πόσο κρυώνει ο αριστερός παράμεσος της μονάκριβής τους, κάνουν αερομαχίες πάνω από το κεφάλι του υποψήφιου γαμπρού.
  • Αν είσαι παντρεμένη και έχεις κάνει τη δική σου οικογένεια, εξυπακούεται πως θα ξεσπάσει ανελέητη γκρίνια από μαμά μετρώντας κάθε μια φορά που έχεις περάσει γιορτές στην πεθερούλα και όχι σε εκείνη – πρέπει να μοιράζεις τις γιορτές με διπλωματία – πχ Χριστούγεννα στην πεθερά; Ε τότε Πρωτοχρονιά στη μανούλα, Καθαρά Δευτέρα με τους φίλους σου; Πάσχα με τους γονείς σου! Βέβαια, από ένα σημείο και μετά, έχεις βαρεθεί όλες αυτές τις κόντρες και τελικά περνάς τις γιορτές στο σπίτι σου και όσοι πιστοί ας προσέλθουν!

Φωτό από: www.rpibi.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons