ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Έχεις 6 καλούς λόγους να αγαπάς τους εχθρούς σου!

Post by: 13/11/2020 0 comments

Ο Paul Newman είχε πει: «Αν δεν έχεις εχθρούς, δεν έχεις χαρακτήρα». Είμαι σίγουρη πώς όσοι από εσάς μετράτε παλάμες με εχθρούς, θα συμφωνήσετε πάραυτα με αυτή τη φράση! Εμβαθύνοντας όμως στο θέμα, συνειδητοποιούμε πως υπάρχει περισσότερη ουσία γύρω από αυτό. Ιδού 6 αποδείξεις.

Οι εχθροί σου στην πραγματικότητα:

1. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τεστάρεις πώς διαχειρίζεσαι το θυμό σου. Θυμάσαι την ταινία με τον Άνταμ Σάντλερ και τον Τζακ Νίκολσον, με τίτλο «Ασκήσεις Ηρεμίας»; Αυτοί οι δύο ήταν αντίπαλοι και ο δεύτερος υποχρέωσε τον πρώτο να τραγουδήσει ένα αστείο, κοριτσίστικο τραγούδι, σταματώντας τη κυκλοφοριακή ροή με το αμάξι του, καθώς τον έβριζαν μιλιούνια οδηγοί. Ο Σάντλερ έβαλε πραγματικά τα δυνατά του για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση εξωφρενικού θυμού. Εσύ πώς τα πας με αυτό;

2. Είναι η ευκαιρία σου για υγιή ανταγωνισμό. Η ζωή χωρίς ανταγωνισμό θα ήταν βαρετή. Όταν ανταγωνίζεσαι σε φυσιολογικά πλαίσια και με ευγενή άμιλλα τον εχθρό σου, σίγουρα εξελίσσεσαι.

3. Τα αρνητικά τους σχόλια μπορούν να σε βελτιώσουν. Ο βασιλιάς του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, είχε πει πως «μόνο οι εχθροί λένε την αλήθεια. Οι φίλοι και τα αγαπημένα πρόσωπα ψεύδονται ασύστολα, παγιδευμένοι στον ιστό του καθήκοντος». Ευκαιρία να αξιοποιήσεις την ωμή αλήθεια, για να βελτιώσεις τα αδύναμα ή κακά σου στοιχεία.

4. Plot twist: Είναι εν δυνάμει σύμμαχοί σου. Φαντάσου να αφιερώσεις ενέργεια στο να λύσεις τις διαφορές σου με τους εχθρούς σου. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις μια πολύτιμη φιλία, ή έστω συμμαχία.

5. Ο αρνητισμός τους, σου κάνει πιο φανερή τη θετική στάση ζωής. Ο αρνητισμός και η τοξικότητα πάνε μαζί. Αυτή η κατάσταση θα σε κάνει να αγαπήσεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής και να γίνεις πιο αισιόδοξη.

6. Σου θυμίζουν να μη θεωρείς δεδομένους όσους σε αγαπούν. Είσαι δύσκολος άνθρωπος και πραγματικά όσοι σε αγαπούν αξίζουν πολλά. Αφού σε δέχονται για αυτό που είσαι και δεν περνούν στην αντίθετη όχθη, κατηγορώντας σε. Καιρός λοιπόν να τους εκτιμήσεις περισσότερο!

 

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons