ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Ατόφια ειλικρίνεια – πόσο ευνοεί τη σχέση σου;

Post by: 12/01/2018 0 comments

Το να είσαι ειλικρινής ήταν πάντοτε προτέρημα, κανείς άλλωστε δε θέλει να του λες ψέματα και να τον παραμυθιάζεις,, ειδικά αν είσαι ο σύντροφός του. Πότε όμως η ειλικρίνεια βλάπτει τις σχέσεις μας;

  1. Στα πρώτα ραντεβού: είσαι στο στάδιο γνωριμίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Το να αποκαλύπτεσαι παντελώς στον άλλον, το να γίνεσαι ένα ορθάνοιχτο βιβλίο, σύντομα θα σε κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσα για κατάκτηση. Το ταίρι σχεδόν πάντα ελκύεται από το πέπλο μυστηρίου. Προσπάθησε να το διατηρείς όσο περισσότερο μπορείς.
  2. Στην καθημερινότητα: Μονάχα όταν δεις το θλιμμένο πρόσωπο του συντρόφου σου θα καταλάβεις γιατί έπρεπε να απαντήσεις αόριστα στην ερώτηση «Έχω παχύνει ανελέητα;». Το παν είναι ο τρόπος, μπορείς να πεις αυτό που θες χωρίς να είσαι εντελώς «ωμή» στις εκφράσεις σου.
  3. Στις «μεγάλες» ερωτήσεις. Και εννοούμε για παράδειγμα «είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί μου;», «μήπως με έχεις βαρεθεί;» και άλλες ερωτήσεις-παγίδα. Η ατόφια ειλικρίνια θα ξεπετάξει άξεστες απαντήσεις από το στόμα σου, δημιουργώντας πρόβλημα στη σχέση σου. Η διπλωματία σε αυτές τις περιπτώσεις σώζει ζωές (και γάμους).
  4. Στο παρελθόν μας. Κανέναν δε βοήθησε η ανασκαφή στο ερωτικό παρελθόν μας και μάλιστα στην εξιστόρησή του στον νυν σύντροφο. Δε χρειάζεται να περάσεις σε αναλύσεις αφελούς ειλικρίνειας, διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις συννεφάκια καχυποψίας, ανασφάλειας και πολλών ερωτηματικών – που δύσκολα θα καταφέρεις να διώξεις με το επιχείρημα «απλά ήμουν ειλικρινής μαζί σου».

 

Φωτό από: Stronger Marriages

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons