ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Αληθινές ιστορίες οδηγικής τρέλας!

Post by: 24/09/2019 0 comments

Εάν έχεις δίπλωμα οδήγησης, διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα ταυτιστείς. Αν έχεις αμάξι, θα ταυτιστείς. Αν έχεις μοτοσυκλέτα, θα ταυτιστείς. Αν δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά, αλλά κυκλοφορείς στους δρόμους της πόλης, τότε πάλι θα ταυτιστείς.

Αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα στο δρόμο (θου Κύριε):

 

1. «Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως στο πλάι του τιμονιού υπάρχουν φώτα flash που δείχνουν πού θες να στρίψεις;»Πόσο δύσκολο είναι να ανάψεις flash πριν στρίψεις; Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει την επιλεκτική αχρηστία των flash, όμως αν υπήρχε, είμαι σίγουρη πως θα ίσχυε στατιστικά η εξής αναλογία: 1/10 – ο ένας αυτός (έρμος) που πάντα ανάβει flash, ακόμα και αν είναι μόνος του στο δρόμο. Just do it, ας μην αφήνουμε τους άλλους να μαντεύουν πού πάμε!

 

2. «Εσύ το λες Οργή Δρόμου. Εγώ το λέω «κάνοντας μανούβρες γύρω από *** που δεν ξέρουν πώς *** να οδηγήσουν»!Φαντάσου τώρα να είσαι σε έναν πηγμένο δρόμο το πρωί, να βιάζεσαι να φτάσεις στο γραφείο και να έχεις: στην αριστερή λωρίδα 2 αργούς οδηγούς, στη μεσαία άλλους 2 που πηγαίνουν ιππαστί στη γραμμή (κοινώς μέσα στη μέση) και στη δεξιά λωρίδα 1 ταξιτζή που σταματάει ξαφνικά κόβοντας τη ροή. Πόσους ψαλμούς δημιουργείς σε χρόνο dt;

 

3. «Ηλιόλουστη μέρα και όλοι οδηγούν μια χαρά. Ξεκινάει να βρέχει και κάθε μοτοσικλετιστής χάνει το μυαλό του»!Προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο στους μοτοσικλετιστές αλλά σε όσους βρίσκονται στο δρόμο. Είναι σαν να συμβαίνει η Αποκάλυψη της Βίβλου κάπου μπροστά και όλοι πηγαίνουν τόσο αργά, ίσως για να αποφύγουν τους καβαλάρηδες της κόλασης. Ψιχάλα και μποτιλιάρισμα πάνε μαζί – και για να μην παρεξηγηθώ: δεν αναφέρομαι στην ασφαλή απόσταση που φυσικότατα θα διατηρήσεις, αλλά στην παράλογη απελπισία των οδηγών που φράζουν κάθε οδό στο φόβο κάποιας επικείμενης καταστροφής.

 

4. «Οδηγείς τόσο άσχημα που ακόμα και ο σκύλος πατάει το αόρατο φρένο»!Από τις πιο αστείες αντιδράσεις των συνοδηγών: σε κάθε απότομο ελιγμό, σε ταχύτητα ή ξαφνικό φρενάρισμα, ψάχνουν το αόρατο φρένο για να το πατήσουν! Αστείο αλλά τρομακτικό (για τους άλλους – για εμάς παραμένει αστείο)!

 

5. «Μόνο εγώ ξέρω πως η αριστερή λωρίδα είναι για τις υψηλές ταχύτητες οδήγησης;»Δεν σε αναγκάζω να τρέξεις καλέ μου φίλε οδηγέ. Όμως αν έχεις διάθεση να πας «βάρκα γιαλό», αργά, βασανιστικά, σαν να περπατάς στην Ερμού χαζεύοντας τις βιτρίνες, σε εκλιπαρώ: φύγε από την αριστερή λωρίδα!

 

6. «Δε γίνεται να μείνεις ήρεμος πίσω από τους αργούς οδηγούς».Είναι ένα τεστ ψυχραιμίας. Όταν βιάζεσαι και προπορεύεται αργός οδηγός, δημιουργείς πολλές μαντινάδες πάνω στον εκνευρισμό σου. Τι, όχι;

 

7. «Το πρόσωπό μου γυρίζει όταν περνάω δίπλα σε αυτόν που δε με άφησε να μπω στη λωρίδα».Αν πεις ότι δεν το κάνεις, ψεύδεσαι ασυστόλως!

 

8. «Το παγωμένο ύφος του συνοδηγού μιας γυναίκας οδηγού».Προφανώς και πρόκειται για ένα χαζό, παλιό, σεξιστικό αστείο, όμως πολλοί άντρες – δυστυχώς ακόμα- πετούν ατάκες «τράβα στην κουζίνα να πλύνεις κανένα πιάτο» (έχοντας στη θέση του συνοδηγού τη σύζυγο να παραμένει σιωπηλή).

 

9. «Θα σε προσπεράσω και μετά θα πηγαίνω αργά».Αυτό γίνεται σε δύο σενάρια: Το 1ο σενάριο λέει: Ο οδηγός από πίσω σου τρέχει να σε φτάσει, σε φτάνει και σε προσπερνάει για να πάει ακόμα πιο αργά από πριν. Το 2ο σενάριο λέει: Θες να προσπεράσεις τον μπροστινό σου και δε σε αφήνει με τίποτα. Όταν τελικά καταφέρνεις να μπεις μπροστά του, πας πιο αργά και από το θάνατο, για να εκδικηθείς την αναμονή.

 

10. «Σε εμένα μιλάς;»Δε θα μπορούσα να κλείσω αυτό το αφιέρωμα χωρίς αναφορά στους οδηγούς ταξί. Προσωπικά, τους συμπαθώ πολύ, όμως τα συναισθήματά μου εξατμίζονται όταν συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει ο δρόμος, φράζοντας την κυκλοφορία σταματώντας σε όλα τα λάθος σημεία, ή πηγαίνοντας εφιαλτικά αργά όταν τυχαίνει να έχουν πελάτη μέσα, ή οδηγώντας ανάμεσα σε 2 λωρίδες περιμένοντας να δουν ποια προχωράει πιο γρήγορα για να την επιλέξουν (όταν δεν έχουν πελάτη). Λυπηθείτε τους υπερτασικούς απλούς οδηγούς που θέλουν να ολοκληρώσουν ασφαλώς τη διαδρομή τους!

Σημείωση: No hard feelings, το άρθρο γράφτηκε με αγάπη και διάθεση χιούμορ.

Πηγή φωτογραφιών: google.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons