Η αλήθεια είναι πως όση yoga και να κάνουμε, όση διαχείριση θυμού και να επιδιώξουμε, όσο και αν προσπαθούμε να διατηρούμε την εσωτερική μας γαλήνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλο και κάτι θα εμφανιστεί μπροστά μας που θα απειλήσει την ηρεμία μας. Ένα από αυτά είναι και η επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ, υπό πολύ συγκεκριμένες (και εξοργιστικές) συνθήκες.
Νιώθεις εξοργισμένος στην τοποθεσία «Σούπερ Μάρκετ» όταν:
1. Βιάζεσαι, όλα τα καρότσια είναι γεμάτα λες και θα εξαγγείλουν πραξικόπημα την επόμενη ημέρα και τα ταμεία υπολειτουργούν.
2. Έχεις την τύχη να σέρνεις ένα ελαττωματικό καρότσι που αρέσκεται να παίρνει κλίση όσο εσύ το σέρνεις, με αποτέλεσμα όταν βαρύνει αρκετά, να επιστρατεύεσαι τους κοιλιακούς σου για να μετακινηθείς στους διαδρόμους χωρίς να τρακάρεις.
3. Πάλι βιάζεσαι, είσαι στα αλλαντικά και μπροστά σου έχουν ανοίξει κουβέντα πελάτης και υπάλληλος για τον ένφια, για τον Ολυμπιακό, για τον καιρό και εσύ καταπιέζεσαι στη σιωπή για να μη φανείς αγενής, ελπίζοντας πως θα επισπεύσουν κάποια στιγμή. Άλλοτε, σκας από θυμό και ζητάς να εξυπηρετηθείς το συντομότερο γιατί βιάζεσαι και τότε φυσικά έρχεσαι αντιμέτωπος με κατεβασμένα μούτρα και περίσσεια ξινίλα στις εκφράσεις τους.
4. Περιμένεις τουλάχιστον ένα τέταρτο στην ουρά και λίγο πριν τελειώσει ο μπροστινός σου, αντιλαμβάνεται ότι έχει ξεχάσει να πάρει κάτι και εσύ πρέπει να τον περιμένεις να πάει να το βρει, να επιστρέψει για να κλείσει το λογαριασμό του η ταμίας.
5. Είσαι στο ταμείο Express και μπροστά σου ο πελάτης στέκεται με μισογεμάτο καρότσι. Στο επιχείρημα της υπαλλήλου πως πρόκειται για ταμείο συγκεκριμένης ποσότητας τεμαχίων, προσπαθεί να την πείσει να τον εξυπηρετήσει με νάζια ή ψεύδη του τύπου «αχ δεν το είδα, μη με βάλεις να περιμένω σε όλη αυτή την ουρά πάλι μωρέ….».
6. Η ταμίας ταχύτατη έχει «χτυπήσει» τις αγορές σου και περιμένει να πληρώσεις το λογαριασμό, την ώρα που εσύ προσπαθείς να ανοίξεις τη σακούλα, η οποία δεν ανοίγει με καμία τεχνική. Η ουρά σε κοιτάζει απειλητικά και εσύ είσαι ένα βήμα πριν την κρίση πανικού! Ακόμα και εάν επιλέγεις την οικολογική λύση της τσάντας που επαναχρησιμοποιείται για να κουβαλάς τα ψώνια σου, προκύπτει ακόμα ένα εκνευριστικό σενάριο: έχεις πληρώσει και ενώ βάζεις τις αγορές σου με οργάνωση στις μεγάλες τσάντες, βλέπεις τα αγαθά του επόμενου πελάτη να κατακλύζουν το χώρο, επιβάλλοντάς σου να επιταχύνεις και να του αδειάσεις τη γωνιά!
Φωτό από: Hacker Noon