ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

3 τρόποι για να μείνετε αγαπημένοι για πάντα!

Post by: 14/02/2020 0 comments

Μετά από χρόνια σχέσης ή γάμου, όλοι έχουμε διαπιστώσει πως το φλερτ φεύγει από την πίσω πόρτα και το φτερωτό αγόρι με το τόξο αλητεύει σε άλλες γειτονιές. Ακόμα και αν οι πεταλούδες έχουν εγκαταλείψει το στομάχι σου και πετούν σε ολάνθιστα λιβάδια, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλα συναισθήματα για να γεμίσουν το κενό του έρωτα. Το αίσθημα της αγάπης και της ισορροπίας, είναι η ζάχαρη σε μια σχέση που τη βοηθάει να μετρήσει περισσότερα χρόνια ζωής. Διάβασε 3 τρόπους να έχεις και εσύ αυτή τη ζάχαρη στη δική σου προσωπική ζωή.

1. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πάντα χαιρετιούνται και αποχωρίζονται με φιλί.
Αυτό το «συνήθειο» ενισχύει τη σύνδεση του ζευγαριού – ένα φιλί για καλημέρα, ένα για καληνύχτα, ένα φιλί όταν συναντιέστε έξω. Τα ζευγάρια που δεν τηρούν ένα τέτοιο μοτίβο χαιρετισμού, τείνουν να απομακρύνονται ευκολότερα. Το φιλί σαν χαιρετισμός είναι ένας τρόπος να δείξουμε στον άλλον πως, παρά το τρέξιμο της καθημερινότητας, βάζουμε τη σχέση μας σε προτεραιότητα με μια συμβολική ένωση χειλιών. Βέβαια αν σε αυτή την ένωση υπάρχει και ερωτισμός, ακόμα καλύτερα!

2. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι γενναιόδωρα με τα κομπλιμέντα.
Σε μια σχέση συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε τον άλλο. Τι θα έλεγες αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί ήταν κυρίως θετικοί; Τα κομπλιμέντα ποτέ δεν είναι αρκετά αλλά μπορούν να κάνουν αρκετά μεγάλη διαφορά στο κλίμα μιας σχέσης. Τα καλά λόγια μπορεί να σχετίζονται τόσο με κάτι μικρό και αδιάφορο, όσο με κάτι μεγάλο και σοβαρό. Και στις δύο περιπτώσεις, έχουν θετική επίδραση στην «ποιότητα» του ζευγαριού.

3. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια διαφωνούν, αλλά διαφωνούν με δίκαιες μεθόδους.
Ένα ζευγάρι που δε διαφωνεί ποτέ, ή υποκρίνεται, ή δεν ενδιαφέρεται για τη σχέση του. Οι διαφωνίες είναι φυσιολογική συνθήκη μιας ερωτικής σχέσης και δεν καταστρέφουν το γάμο ή το δεσμό – αυτό που τα καταστρέφει είναι ο τρόπος διαφωνίας. Πώς τσακώνεσαι με τον άνθρωπό σου; Μήπως τον μειώνεις; Μήπως δεν τον αφήνεις να μιλήσει; Μήπως τσακώνεσαι μόνο για να πεις τα δικά σου, χωρίς να ακούσεις τα δικά του; Οι τσακωμοί είναι αφορμές να δουλέψεις το κομμάτι της επικοινωνίας. Το συμπέρασμα που θα βγει από αυτό, μπορεί να αναβαθμίσει την ένωση του ζεύγους, μειώνοντας τα προβλήματα και τα σκούρα σημεία μεταξύ σας.

Φωτό από: Canva

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons