Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
rice2

Οι 7 Άσσοι στο Μανίκι για Επιτυχημένο Ιταλικό Ριζότο!

Μοιάζει με ζαβολιά, κι όμως μέσα σε 20 λεπτά μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας ένα πιάτο ζουμερό, κρεμώδες, νόστιμο, ως κυρίως ή ως συνοδευτικό! Το όνομά του; Ριζότο!

Διαβάστε πώς θα καταπλήξετε το «κοινό» σας με το αυθεντικό ιταλικό ριζότο, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή, αλλά και τα μυστικά της επιτυχίας της!

Η Γνήσια Ιταλική Συνταγή:

Τα υλικά που χρειάζεστε:

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 πράσο, από το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε το λευκό μέρος

  • 2 πράσινες πιπεριές

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι*

  • 3/4 ποτηριού ρύζι

  • 1 λίτρο ζεστό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας

  • 1 μπολ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και έπειτα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.

  2. Με ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 4 λεπτά.

  3. Όταν τα υγρά εξατμιστούν, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί.

  4. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το “ζωμό” της κοτόσουπας, τόσο ώστε να μην κολλήσει, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.

  5. Μετά από 15 λεπτά το ρύζι θα έχει βράσει επαρκώς, οπότε αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα ανακατεύοντας.

Τα 6 Κόλπα της Επιτυχίας:

  1. Προσοχή στην επιλογή του ρυζιού: Πάντα για ριζότο arborio ή καρολίνα

  2. *Πείτε όχι στο βούτυρο, πείτε ναι στο φυτικό λάδι – η λεπτή του γεύση ταιριάζει καλύτερα στο πιάτο μας

  3. Ο ζωμός πρέπει να είναι ζεστός, ούτε καν χλιαρός

  4. Εάν δε χρησιμοποιήσετε βαθύ τηγάνι, χρησιμοποιήστε αυστηρά μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους

  5. Δώστε έμφαση στο συνεχόμενο ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, δεν το αφήνετε στιγμή

  6. Όταν σβήσετε με λευκό κρασί, δώστε χρόνο στο ρύζι να απορροφήσει το αλκοόλ

  7. Ο χρόνος σερβιρίσματος παίζει ρόλο: Το σερβίρετε καυτό, αμέσως μόλις το ετοιμάσετε!

Φωτό από: www.sxc.hu

Καλή επιτυχία!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates