Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H έκπληξη του Ρεβεγιόν: 5 Κοκτέιλ που θα απογειώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Κάθε χρόνο στις γιορτές, οι καρδιές μας ανοίγουν διάπλατα, όπως και τα σπίτια μας, σε αναμονή επισκέψεων από αγαπημένους φίλους και οικογένεια! Πέραν από την κουζίνα που έχουμε φροντίσει να μαγέψει με πεντανόστιμα πιάτα, φροντίζουμε και το «bar»!

Διαβάστε τις πέντε προτάσεις μας για γιορτινά κοκτέιλ που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους, ξεφεύγοντας από τα κλασικά ποτά που σερβίρουμε κάθε χρόνο!

  1. Σαμπάνια με ρόδι

Υλικά:

  • 2 ρόδια
  • Σαμπάνια της επιλογής σας (ή αφρώδες κρασί)

 

Πρόκειται για συνταγή από τον ταλαντούχο Jamie Oliver! Η συγκεκριμένη δοσολογία σας δίνει 2 ποτήρια σαμπάνιας, οπότε, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων αυξάνετε την ποσότητα των υλικών.

Εκτέλεση:
α) Κόψτε τα ρόδια και στύψτε τα πάνω από ένα σουρωτήρι, προκειμένου να απομονώσετε το χυμό από τους σπόρους.

β) Προσθέστε το χυμό ροδιού σε μια κανάτα και ρίχτε μέσα σαμπάνια τρεις φορές περισσότερη από το χυμό.

γ) Ανακατέψτε τα υγρά και σερβίρετε!

  1. Βενετσιάνο (ή Aperol Spritz)

Υλικά:

  • 4 μέρη Prosecco ( αφρώδες κρασί)
  • 1 μέρος Aperol
  • 1 μέρος σόδα

Μια πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να καταναλώνουν ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα αλκοόλ. Θυμίζει σε γεύση το Campari και στη Βενετία προτιμάται φανατικά! Συνοδεύστε το  με πράσινες ελιές.

Εκτέλεση:

Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και αφού ανακατέψετε, σερβίρετε αμέσως!

  1. Γκρέιπφρουτ φιζ

Υλικά:

  • 200ml χυμός κόκκινου γκρέιπφρουτ
  • 100ml elderflower cordial
  • 800ml σόδα

Ένα soft drink με φρουτώδη γεύση που δροσίζει και γλυκαίνει τον ουρανίσκο!

Εκτέλεση:

Άλλη μια εύκολη συνταγή- ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο. Για έξτρα πινελιά, στολίστε τα με μικρούς βλαστούς μέντας.

  1. Σαμπάνια Μανταρίνι

Υλικά:

  • 3/5 του ποτηριού παγωμένη σαμπάνια brut
  • 1/5 ποτηριού λικέρ Cointreau
  • 1/5 του ποτηριού Absolut βότκα μανταρίνι
  • 1 κύβος ζάχαρης

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους λάτρεις της σαμπάνιας!

Εκτέλεση:

Αφού ανακατέψουμε τα υλικά, τα σερβίρουμε σε ποτήρι σαμπάνιας, διακοσμημένο με μια φέτα πορτοκάλι.

  1. Κάβα Κάλβα

Υλικά:

  • 1 μέρος μπράντι calvados
  • 1 μέρος φρέσκο χυμό μήλου
  • 8 μέρη αφρώδους λευκού οίνου

Υπέροχος συνδυασμός αφρώδους κρασιού με μπράντι μήλου!

Εκτέλεση:

α) Σε μια κανάτα αναμειγνύετε το calvados και το χυμό μήλου.

β) Προσθέτετε το αφρώδες κρασί και σερβίρετε!

 

Φωτό από: kochstour.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates