ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βγάλε Knock-out την τελειομανία με 5 απλές κινήσεις

Post by: 08/08/2018 0 comments

Αν εσύ δεν είσαι τελειομανής, τότε σίγουρα ξέρεις κάποιον που είναι. Διάβασε εδώ πώς να τον βοηθήσεις. Μπορείς ακόμα πάρεις μια ιδέα για το πώς θα ξεκουράσεις το μυαλό από τα ανελέητα και αγχωτικά πάθη που ζει καθημερινά όποιος δεν ευχαριστιέται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.

  1. Μην παίρνεις τον εαυτό σου πολύ σοβαρά: Αυτή η συμβουλή χτυπάει ευαίσθητες χορδές στον τελειομανή, γιατί εξαντλεί την αυστηρότητά του στους γύρω του αλλά κυρίως στον εαυτό του. Με τίποτα δεν ευχαριστιέται και πάντα απαιτεί το κάτι παραπάνω, το κάτι ομορφότερο – γενικά το κάτι «καλύτερο», λες κι αυτό θα καθορίσει τη ζωή του ολόκληρη. Καμία φορά το «καλύτερο» είναι να μην είμαστε τόσο σκληροί με τις απαιτήσεις μας και κυρίως με όσα περιμένουμε από τον εαυτό μας – έτσι ίσως γλυτώσουμε από πολλά αγχωτικά τέρατα όπως οι κρίσεις πανικού, ύπαρξης, αυτοεκτίμησης κτλ.
  2. Κοινωνικοποιήσου: Πράγμα που σημαίνει συζήτησε με άλλα άτομα με διαφορετικές απόψεις και κοσμοθεωρίες από εσένα. Ο πλουραλισμός πάντα ερχόταν σε αντίθεση με τις εμμονές της τελειομανίας, γιατί δίνει πολλές επιλογές, εναλλακτικές και δυνατότητες (ενώ η τελειομανία οπτικοποιείται ως μονόδρομος).
  3. Δέξου εσένα ακριβώς όπως είσαι: Η αποδοχή του εαυτού μας αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των ψυχοφθόρων συναισθημάτων. Όταν είμαστε ένα με τον εαυτό μας και όχι εναντίον μας, αναγνωρίζουμε καλύτερα τις δυνατότητές μας και δεν περιμένουμε υπερβολές από τις επιδόσεις μας.
  4. Γνώρισε τη χαλάρωση και γεύσου διαλείμματα: Σταμάτα να προσκυνάς το multitasking. Η τελειομανία φλερτάρει με το ανικανοποίητο. Η ικανοποίηση σαν λέξη προέρχεται από τη σύνθεση: ικανά + ποιώ (που ικανά στα αρχαία ελληνικά σημαίνει πολλά). Τα συμπεράσματα δικά σου.
  5. Σκέψου το πώς είναι τα πράγματα, όχι το πώς θα μπορούσαν να είναι: Όταν δε δεχόμαστε το παρόν στο ρεαλισμό του, ξεκινούν τα πιθανά σενάρια εξιδανίκευσης, που δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος για την άνθιση της τελειομανίας. Αν μπορούσαμε να ταυτίσουμε τη λέξη μέλλον με το «φαντασιακό ιδανικό», τότε η παρακάτω φράση της Μαλβίνας Κάραλη τα εξηγεί όλα εκπληκτικά: «Η πηγή του φόβου δε βρίσκεται παρά στο μέλλον, όχι στη στιγμή. Όποιος απελευθερώνεται από το μέλλον δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Φωτό από: www.askmoyra.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons