ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θα ξανακερδίσω τη χαμένη μου αυτοεκτίμηση;

Post by: 14/07/2017 0 comments

Μετά από μια τραγική αποτυχία, πώς να ξανακερδίσω τη χαμένη μου αυτοεκτίμηση; Τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή μας έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Πώς το αντιμετωπίσαμε; Οι περισσότεροι από εμάς αισθανθήκαμε θυμό, απογοήτευση, απόγνωση. Σχεδόν παρακαλούσαμε να μπούμε σε μια χρονομηχανή για να μεταφερθούμε στην ώρα πριν το τραγικό περιστατικό. Πώς καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την τσαλακωμένη μας αυτοεκτίμηση μετά από αυτό;

Αν δυσκολεύεσαι να νιώσεις πίστη για τις ικανότητές σου μετά από μια μεγάλη αποτυχία, προσπάθησε να ακολουθήσεις τις 3 παρακάτω συμβουλές:

  1. Απομυθοποίησε την αποτυχία – Μην τη μετατρέψεις σε εμμονή:

Σε κάθε νέο εγχείρημα σταματάμε για λίγο και θυμόμαστε ξανά την προηγούμενη αποτυχία. Νομίζουμε ότι θα επαναληφθεί. Τελικά δεν τολμάμε το νέο εγχείρημα, γιατί δεν πιστεύουμε αρκετά στον εαυτό μας. Το χειρότερο είναι πως ο εγκέφαλός μας είναι ικανός να δημιουργήσει διάφορες συνδέσεις της κακής στιγμής με μελλοντικά περιστατικά, κάτω από μια μαύρη ομπρέλα. Παίρνουμε τον έλεγχο της σκέψης μας και απομονώνουμε την αποτυχία πριν γίνει εμμονή. Όλα τα επόμενα που πρόκειται να έρθουν, θα είναι διαφορετικές ευκαιρίες.

  1. Αναζήτησε τη γνώση:

Από όλη την άσχημη ιστορία, εκτός από τις δυσάρεστες αναμνήσεις, κάπου χωμένα μέσα μας, βρίσκονται και τα λεγόμενα «μαθήματα». Από τα λάθη μας, βγαίνουμε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι. Κερδίζουμε γνώση. Αυτό το πολύτιμο αγαθό, μας προετοιμάζει για επόμενες παγίδες και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας.

  1. Δημιούργησε εύκολους στόχους:

Οι εύκολοι στόχοι θα σε παρακινήσουν στην πράξη. Οι εύκολοι στόχοι, βατοί καθώς είναι, άρα και επιτεύξιμοι, θα τροφοδοτήσουν το μυαλό σου με πίστη και αισιοδοξία. Σιγά-σιγά θα αντιληφθείς πως έχεις δυνατότητες να πετύχεις και θα απομακρύνεις τους φόβους της αποτυχίας από το σκηνικό.

Φωτό από: FeedFury

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons