ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Γιατί κάνει καλό το «ξεσκαρτάρειν»;

Post by: 08/11/2017 0 comments

Φυσικά και δεν υπάρχει το παραπάνω απαρέμφατο, η έννοιά του όμως καλά κρατεί! Το ξεσκαρτάρισμα είναι εύκολη υπόθεση για μερικούς, για πολλούς όμως είναι απλά αδύνατον! Μιας που ανήκω και εγώ σε αυτή την πλειοψηφική ομάδα, που δυσκολεύεται να «πετάξει» πράγματα, συγκέντρωσα τα πλεονεκτήματα ενός σωστού ξεσκαρταρίσματος, μήπως και πειστώ να το ξεκινήσω:

  1. Σου αδειάζει τους χώρους: πετώντας ό,τι άχρηστο έχεις κρατήσει με τη λογική ότι κάπου κάποτε στο Τέξας θα σου χρειαστεί, ανακαλύπτεις νέους κενούς χώρους που μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις για μεγαλύτερη οργάνωση και τάξη.
  2. Σου αδειάζει το μυαλό: η διαδικασία είναι απίστευτα αναζωογονητική, αφού σε κάνει να νιώθεις πως απαλλάσσεσαι από τα άχρηστα και μη απαραίτητα αντικείμενα. Ξαφνικά νιώθεις πιο «ελαφριά» και με λιγότερες σκοτούρες- μαγικό;
  3. Σου δίνει δύναμη: Το να αποφασίζεις τι είναι άχρηστο και τι χρήσιμο, επιβεβαιώνει τη σιγουριά στον εαυτό σου και σου ενισχύει την εντύπωση ότι έχεις τη ζωή σου υπό έλεγχο.
  4. Σου γλυτώνει χρόνο: το ξεσκαρτάρισμα αν γίνει σωστά, σε οργανώνει σε μεγάλο βαθμό, εξοικονομώντας σου και χρόνο: ψάχνεις κάτι και το βρίσκεις αμέσως – ενώ πριν, έπρεπε να γίνει ένα θαύμα για να το βρεις καταχωνιασμένο στα συρτάρια.
  5. Απαλάσσεσαι από το παλιό, σημαίνει ότι ανοίγεις πεδία για κάτι νέο: και αυτό ισχύει όχι μόνο για τα αντικείμενα αλλά και για τους ανθρώπους. Ξεκόβεις από τοξικούς ανθρώπους και δίνεις τη σκυτάλη σε νέες ευκαιρίες σύναψης σχέσεων με φρέσκα μυαλά που θα σε πάνε μπροστά. Κάνε μια “Ψυχική Μπουγάδα” με συμβουλές από το βιβλίο της Κατερίνας Τσεμπερλίδου.

Φωτό από: Realtor.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons