ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

8 Ρητά για την αλήθεια

Post by: 23/11/2016 0 comments

Πόσες φορές την ημέρα καλείσαι να καλύψεις την αλήθεια με ένα ψέμα; Τι αντιδράσεις προκαλεί το άκουσμα μεγάλων αληθειών; Γιατί να πεις ένα ψέμα, όταν μπορείς μιλώντας αληθινά, να καταφέρεις κάτι ανώτερο; 8 ρητά για την αλήθεια, παρακάτω:

 

  1. Ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του. Δώσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια. Oscar Wilde

Πίσω από την ασφάλεια ενός προσωπείου, ή στα κρυφά: τότε μόνο μπορούμε να είμαστε εντελώς ειλικρινείς και να ξεδιπλώσουμε κάθε μας θέλω ή δεν θέλω, κάθε φόβο ή απαίτηση.

 

  1. Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε

Όταν είμαστε “κολλημένοι” σε πάγια πιστεύω, σε ηθικά διλήμματα, σε κοινωνικά ταμπού, τότε υποκρινόμαστε πολύ περισσότερο και από όταν λέμε ασύστολα ψέματα.

 

  1. Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα. Αλβέρτος Αϊνστάιν

Όταν κάποιος μας έχει απογοητεύσει με “λευκά ψέματα” το κακό έχει ήδη γίνει: η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και για τα μικρά, πόσο μάλλον για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα.

 

  1. Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν. Oscar Wilde

Η δυσβάστακτη αλήθεια μπορεί να καταναλωθεί αναίμακτα μόνο με το περιτύλιγμα του χιούμορ!

 

  1. Η «απλή και καθαρή αλήθεια» είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή. Oscar Wilde

Η αλήθεια είναι πολύπλευρη, βαθιά, δύσκολο να ειπωθεί, σύνθετη και αναλογικά διαμορφώνονται και οι συνέπειες της αποκάλυψής της.

 

  1. Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. George Orwell

Το να πηγαίνεις κόντρα στο κύμα, να εναντιώνεσαι στο ψευδές κατεστημένο με μια αφελή αλήθεια για ασπίδα, αυτό είναι επανάσταση.

 

  1. Η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει έναν σκοπό που είναι δίκαιος. Μαχάτμα Γκάντι

Η αλήθεια είναι με το μέρος των “καλών”, των δίκαιων, των “διάφανων”. Σπάνια πλήττεται ένας ιερός θεσμός από την αλήθεια.

 

  1. Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει. Αλλά πρώτα θα σε τσαντίσει πολύ. Gloria Steinem

Χρειάζεσαι γερό στομάχι για να δεχτείς ό,τι σε πονάει – και ναι η αλήθεια πονάει, ειδικά όταν φοράς ροζ γυαλιά και επιμένεις να κοιτάς αλλού, μακριά της.

 

Φωτό από: www.missmoss.co.za

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons